Eski İlkadım Belediyesi Başkan yardımcısı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erol Köroğlu, 103 şirket işçisinin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirilmesinin  yasalara aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

USULSÜZLÜK VAR

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erol  Köroğlu, yönetimin Gazi İmar İnşaat Şirketi'nden sigortalı görünen büro elemanlarını temizlik işlerine göndermesinin usulsüz olduğunu belirterek"Temizlik işçilerinin ve diğer birimlerdeki işçilerin iki ayrı sigorta dosyası vardır. Ayrı olan dosyadaki personelin temizlik işlerine gönderilmeleri usulsüz ama idare böyle uygulamalar yapabiliyor. Baktığınız zaman kanunen uygun olmuyor ama işçi de ekmeğinden olmamak için çalışmak zorunda kalıyor" dedi. 

İŞÇİNİN RIZASI GEREK

Temizlik işleri dışında çalışan diğer personelin temizlik işlerine gönderilmesi için resmi yazı olması gerektiğini kaydeden Köroğlu, "Örneğin belediyenin 900 personeli vardır. Bunun 400'ü temizlik işlerinde, 500'ü ise belediyenin diğer birimlerde çalışıyorsa, diğer birimlerde çalışan personelin temizlik işlerine gönderilmesi için personelin rızası alınması gerekiyor. Belediye temizlik işlerinde görevlendirildiğine dair yazıyı yazar, personel itiraz etmezse temizlik işlerine gider. Diğeri oe itiraz hakkını kullanır. Bunun sonucu işten çıkarılmaya gidebileceği için personel işini kaybetmemek için böyle bir yola girmiyor" diye konuştu.