ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Çorum Şube Başkanlığı arasında, belediyede çalışan sendika üyesi memurlara ödenen sosyal denge yardımlarına yüzde 10 zam yapılmasını öngören Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yenilendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, belediyede gerçekleştirilen imza töreninde, 2009 yılından itibaren uygulanan SDS’lerle belediyedeki memurlarının ekonomik olarak biraz daha rahatlatılmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Çorum Belediyesi’nin her zaman personelinin yanında olduğunu, personelin motivasyonu ve iş verimi için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Yabacıoğlu, yetkili sendika Bem-Bir-Sen ile imzalanacak SDS ile memur personelin ekonomik olarak desteklendiğine dikkati çekti.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ederek, imzalanacak sözleşmenin iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Yabacıoğlu ile Şahin arasında, belediyede çalışan sendika üyesi memurlara ödenen sosyal denge yardımlarına 2015 yılı için yüzde 10 zam yapılmasını öngören sözleşme imzalandı.