Işıl ARSLAN- Bülent CİVANOĞLU/BURSA,() - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Ama kim ne yaparsa yapsın, hangi hain, hangi tuzağı kurarsa kursun, bu milletin kardeşliğini bozamayacak" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kısa adı BESOB olan ve TOKİ tarafından yapılan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Büyük Sanayi Sitesi’nin genel altyapı inşaatı temel atma törenine katıldı. Törene, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendemir Palandöken, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, güçlü bir Türkiye’nin önemli ayaklarından birinin esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımızın yarınlara ait hedeflerini ve planlarını sağlıklı yapabilmelerini, dünyanın gelişimine ayak uydurabilmelerini, şehrin dinamiklerinde güçlü yerlerini alabilmeleri adına onlarla bir arada olmak, toplumun nabzını tutan bu yapının, her geçen gün daha güçlü olması ve daha modern, çağdaş mekanlarda hizmet edebilmesini sağlayacak bu merkezlerin, birlik yürüyüşümüzün önemli bir adımı olduğuna inanıyorum" dedi.
"TÜRKİYE KANSER İLACI ÜRETEBİLECEK BİR ADIMI ATTI"
Bursa’ya gelmeden önce Gebze’de TÜBİTAK’ın tesislerini ziyaret ettiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Bu tesislerde biyoteknoloji alanındaki çalışmalarımızı, oradaki yöneticilerimizle değerlendirdik ve orada biyo eşdeğer kanser ilacı üretiminin ilk harcını, ilk protokolünü imzaladık. Yani Türkiye artık biyo eşdeğer kanser ilacı üretebilecek bir adımı attı. Burada devlet, özel sektör, üniversite ve Ar-Ge var. Burada ayrıca özellikle grip aşısının milli olarak ve salgın halindeki griplerde kısa sürede aş üretebilecek yine teknolojik adımın imzasını attık, açılışını yaptık."
Türkiye’nin güçlü yürüyüşüne çelme takmak isteyenlerin, engel olmak isteyenlerin olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Ama kim ne yaparsa yapsın, hangi hain hangi tuzağı kurarsa kursun, bu milletin kardeşliğini bozamayacak. Bu terör belasını yine kardeşlik duygularımızla, milli duruşumuzla, bu ay yıldızlı bayrağı Bursa’da sahip çıktığımız gibi, Hakkari’de de sahip çıkacak, Hakkari’de de güçlü dalgalanmasını burada verdiğimiz mesajlarla, buradaki duruşumuzla onu da başaracağız. İnşallah bu anlamda önümüzdeki süreç şehitlerimizin gelmediği, teröristin de bu ülke topraklarının tek bir karışında iz bırakamadığı, ses getiremediği bir süreci başaracağız. Şu anda büyük ve zor bir mücadeleyi milletçe veriyoruz. Bu mücadelede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu vatan bizim vatanımız. Bu millet bizim milletimiz. 78 milyon ülke insanın kardeşliğini merkeze alan ve bazı güç odaklarına teslim olmadan, ülkemizde en büyük güç millettir, milli iradedir, sandıktır, sandığın gücüdür. Milletçe milli iradeye, milletin kaderine sahip çıkacağız."
Bakan Müezzinoğlu temel ama törenin ardından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, iki hafta önce Cizre’de PKK saldırısında yaralanan polis memuru Orhan Tunç’u ziyaret etti.