Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası tarafından Kastamonu’da Hemşireler Günü’nü kutlandı.
Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (USS) Kastamonu İl Temsilciliği, Cem Sultan Bedesteni’nde Hemşireler Günü’nü kutladı.
Ufukta bahar diyerek yola çıktıklarını ifade eden Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Bayraktar, “Hakikat için, özgürlük için, vatan için, hukukun üstünlüğü için bu yola baş koyduk. Sendikacılığı siyaset bağımsız bir şekilde yapılamadığı, üyelerin mesleki ve sosyal alanda onları motive eden bir sendikacılığın yapılamadığı, Avrupa standartlarına göre bir sendikacılığın yapılamadığı ülkemizde bu alandaki boşluğu doldurmak adına buradayız” dedi.
Yandaş sendikacıların yaptıklarını yapmadıklarına dikkat çeken Bayraktar, makam ve mevki derdinde olmadıklarını ifade ederek, “Meclise kapak atmak için el, etek öpmek bizim işimiz değil. Bizim işimiz üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyabilmek. Yeni nesil sendikacılık olarak kendimizi tanıtıyoruz. Yandaş sendikacıların yaptıklarını yapmıyoruz” diye konuştu.
Yandaş sendikalara seslendiğini belirten Bayraktar, “Biz sendikacılığı doğrusunu yapıp, gösteriyoruz. Geçen yıl bizlerin sayısı 540’dı. Fakat üye sayısı yüzde 900 arttı ve 4 bin 500’lere yükseldi. Korkutarak değil, farklılıklarımızla kazandık. Kendi hakkını savunan sendikalar istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden, ayrımcılığa düşürmeden, üreten, düşünen, çalışan, çalmayan, çırpmayan, hırsızlık, ahlaksızlık yapmayanların gelişmesine katlı sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın yığınla sorunları var. Sorunlar çözüm bekliyor. Biz çözümsüz sorunları çözeceğiz” şeklinde konuştu.
“HEMŞİRELİK, SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAR”
Hemşirelerin tarihinin ilk çağlarda yardım eliyle başladığını ifade eden Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Kastamonu İl Temsilcisi Mahmut Budur ise, “Hemşireler Günü olarak dünyada 1954 yılında, Türkiye’de ise 1964 yılından itibaren kutlanmaktadır. Hemşirelik mesleği 20. Yüzyılda bireyin sağlığına, bağımsızlığına kavuşmasındaki dinamik güç olarak tanımlanmıştır. Hemşirelik güç çalışma şartları gerektiren özveri, sabır ve hoş görü kavramlarını oluşturan bir meslektir. Diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğar, insan hayatı için önemlidir. Ekip çalışmasını bilen bir meslektir. Sevgi ve saygının üzerine kurulmuş olan bu meslek; din, dil,ırk ayrımı gözetmeksizin bir aile olmanın kazandırıldığı bir çalışma gerektirir. Yardıma muhtaç insanlara yardım eden ulvi bir meslektir. Ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında gerçekleştirilen meslek dalı olan hemşirelik, sağlık hizmetlerinde önemli bir rol oynar” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Bayraktar, sendikaya ilk üye olan üyeye hediye takdim etti. Ardından canlı müzik eşliğinde Hemşireler Günü kutlandı.