SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, hafta sonu sahalarında oynayacakları Adana Demirspor maçına ilişkin, "3 puanı hanemize yazdırıp iç sahada galibiyet alamama sendromuna son vereceğiz" dedi.

Kırmızı-beyazlılar, Adana Demirspor maçının hazırlıklarını Nuri Asan Tesislerinde sürdürdü. Teknik direktör Altın yönetimindeki futbolcular 2 grup halinde çalıştı.

Mersin İdmanyurdu ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyen futbolcular ısınma koşusu yaparken diğer oyuncular kültür fizik hareketleri gerçekleştirdi. Antrenman, taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi. İdmana, sakatlığı süren Canberk Aydın katılmadı.

Altın, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde kalan tüm maçları kazanarak ilk yarıyı iyi bir noktada bitirmek istediklerini söyledi.

Adana Demirspor'un çok ciddiye alınacak bir rakip olduğunu vurgulayan Altın, "Rakibimizin oyun anlayışı konusunda futbolcularımızla analizini yaptık. Oyuncularıma sahada neler yapmaları gerektiğini tek tek anlattım. Amacımız 3 puan. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. İnşallah 3 puanı hanemize yazdırıp iç sahada galibiyet alamama sendromuna son vereceğiz" diye konuştu.

Yabancı oyuncu Umar'ın alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından Mbilla ve Adiloviç'le de aynı sorunla karşı karşıya kalabileceklerini hatırlatan Altın, şunları kaydetti:

"Samsunspor'daki futbolcu arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli. Hiç kimse takımdan ayrılmak istemiyor. Futbolcular bunları kendileri bana beyan etti ancak herkesin kanuni bir hakkı da var. Vecibeler yerine getirilmediği zaman herkes kanuni hakkını kullanmak ister. Oyuncular da bu kanuni hakkını kullanmak isteyebilir. İnanıyorum ki artık yöneticilerimiz ve kentin ileri gelenleri bu sorunu acilen çözerler ve takımımız sağlıklı bir şekilde yoluna devam eder. Çünkü bir hedefimiz var, eğer buradan bir daha futbolcumuz ayrılırsa konsantrasyonumuz çok bozulur. Ben hiç kimsenin ayrılmasını istemiyorum, oyuncularım da ayrılmak istemiyor."