Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM ) bünyesinde housekeeping (kat elemanı) ve servis elemanı kursu açıldı.
Elazığ Belediyesi tarafından kurulan EBEGEM gençleri geleceğe hazırlama yolunda hizmet sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı kurslara yenisini ekledi. Başvuruları tamamlanan kat ve servis elamanı kursu için noter huzurunda yapılan çekilişle 25 kursiyer belirlendi. 25 kursiyer, bir hafta süresince teorik eğitim görmesi planlanıyor.
Belediye Meclis salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayaz, Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özcan Demir, Ramada Otelleri CEO’su Taner Bektaş ve kursiyerler katıldı. Yrd. Doç. Dr. Özcan Demir, kursiyerlere yönelik ilk derslerin başladığını söyledi.
Bu işi yapacak kişilerin en doğru şekilde eğitim alması gerektiğini belirten Ramada Otelleri CEO’su Taner Bektaş, "Bu işin temelleri hiç bir yerde değişmiyor. İyi bir adım attığınızı söylemek isterim. Bu işi ciddiye alıp, iyi çalışan arkadaşlarımız çok kısa sürede iş sahibi olacaklardır. Bu konuda personel ihtiyacı her zaman vardır. Bu kıymetli bir fırsattır. Elazığ’da bu alanda önemli bir vizyon çalışması var. Elazığ’da öne çıkarılan üç ana sektörden biri turizm sektörüdür. Sektörün seçilmiş olmasının yanı sıra yeni yapılan yatırımlar da var. Dolayısıyla bu sektör çok ivme kazanmış, kıymetli bir sektördür" dedi.
EBEGEM tarafından açılan kursların devam edeceği belirtilen toplantıda, eğitimlerini tamamlayanlara da sertifika verileceği ifade edildi.