2016 yılında Samsung Galaxy Note 7 ile birlikte yanan, patlayan telefon haberleri oldukça gündeme gelmeye başladı. Samsung’un Note 7 skandalından sonra en yakın rakibi Apple’a ait cihazlarında ara ara patlaması, akıllı telefon piyasasında büyük güvensizliğe neden oldu.

Yine Çin’de yaşayan Chen isimli bir kadına ait Phone 7 Plus alev alev yandı. Evinde uyuyan kadın, yastığında hissettiği bir sıcaklıkla gözlerini açtı. Gördüğü manzara karşısında büyük paniğe kapılan Chen, Phone 7 Plus model cihazından dumanlar yükseldiğini gördü ve panikle yataktan telefonu fırlattı. Üç dakika boyunca aralıksız bir şekilde alevler içinde yanan telefon kullanılmaz hale geldi.

Talihsiz kadın olaydan yara almadan kurtulmayı başardı ve henüz bir aylık olan telefonunu hemen Apple Store'a götürerek yetkililere yaşanan olayı anlattı. Yanan telefonu inceleyen yetkililer, bataryanın erimiş olduğunu gördü. Bu talihsiz olayın kullanıcı hatası mı yoksa üretim hatası mı olup olmadığı yapılan incelemeler sonrasın belirlenecek.

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Chen, Apple’a ait telefon kullanmak istemediğini ifade etti. Ancak bir daha yaşanmayacağının sözünü verebilirlerse iPhone cihaz kullanabileceğini belirten kadın, orijinal şarj aleti kullandığını belirtti.