GİRESUN (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un Kosovalı oyuncusu Vedat Muric, maç sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden babasının mesleğini sürdürüyor.

Kendisi gibi profesyonel futbolcu olan babası Orhan Muric'i bir maç sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu kaybeden Vedat Muric, "baba mesleği" dediği futbolda, hayallerinin peşinden koşuyor.

Sezon başında yeşil-beyazlı formayı terletmeye başlayan ve Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunan Kosovalı genç santrfor,  AA muhabirine, Kosova'nın Yugoslavya ile savaş içerisinde olduğu dönemde çok zor günler geçirdiğini anlattı.

Vedat Muric, futbola 6 yaşında başladığını belirterek, "Babam da profesyonel futbolcuydu. Sahada futbol oynarken kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ben de futbol oynayarak onun izini sürüyorum" dedi.

Hayal olarak baktığı futbolun içerisinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu aktaran Muric, annesinin de kendisinin futbolcu olmasını çok istediğini dile getirdi.

 

- "Maç sırasında babam aklıma geliyor"

 

Karşılaşma sırasında bazen durup dururken aklına babasının geldiğini anlatan Muric, şunları kaydetti.

"Bir an çok kötü oluyorum. Düşünüyorsun, futbol senin babanı almış. Tabi sonuçta Allah istediği zaman her şey olur. Bir yandan da sevdiğim işi yaptığım için ve o işten ekmek yediğim için çok mutluyum. Belki babam sağ olsaydı, futbol oynamamı isterdi diye düşünüyorum"

Vedat Muric, sporcu bir aileden geldiğini dile getirerek, amcasının profesyonel hentbolcu, kuzenlerin de basketbolcu olduğunu ifade etti. Kendisinin de baba mesleğini sürdürdüğünü anlatan Muric, tek üzüldüğü şeyin babasının bugünleri görememesi olduğunu söyledi.

Muric, Türk vatandaşlığına başvuruda bulunduğunu vurgulayarak, ileride Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini anlattı.