Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, ()
TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
AKHİSAR Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın bakımda olması nedeniyle yeni sezondaki ilk iç saha maçını Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynadı. Akhisarlı taraftarlar takımlarını Balıkesir'de yalnız bırakmadı. Otobüslerle ve özel araçlarıyla yaklaşık 600 taraftar kente geldi,futbolculara tam destek verdi. Taraftarlar AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'e, "Stat nerede?" diye seslendi.
20 MERSİN TARAFARI VARDI
MERSİN İdmanyurdu'nu yaklaşık 20 taraftarı, kale arkasında destekledi.
TERORE TEPKİ
Kırmızı Şeytanlar, ay-yıldızlı, kırmızı zemin üzerine yazdıkları "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankart ile tüm Türkiye'ye mesaj verdi. Maçtan önce terör olaylarında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akhisarlı ve Mersinli taraftarlar, hep birlikte slogan atıp, terörü lanetledi. Akhisarlılar, kendilerini destekleyen Balıkesirli seyircilere sevgi gösterisinde bulundu.
BU DEFA AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA
BALIKESİRSPOR'u geçen sezon Süper Lig'de tutamayan Teknik Direktör Cihat Arslan, yaklaşık 3 ay sonra bu kez Akhisar Belediyespor'un teknik patronu olarak sahadaydı. Arslan, en son 29 Mayıs 2015'de Balıkesirspor-Gaziantepspor maçında Atatürk Stadı'nda görev almıştı.
AYKUT SAHADA
CİHAT Arslan'ın heyecanın bir benzerini ilk 11'de sahaya çıkan Akhisar'ın yeni transferi Aykut Çeviker yaşadı. İki sezon forma giydiği Balıkesirspor'da PTT 1. Lig'de şampiyonluk yaşadıktan sonra Süper Lig'de ilk 11'in değişmez ismi olan Aykut, bu kez yeşil-siyahlı formayla sahadaydı.
2 EKSİK
AKHİSAR Belediyespor'da yeni transfer Mervan Çelik ile geçtiğimiz sezondan kırmızı kart cezası süren İsmail Konuk kadroda yer almadı. Mersin İdmanyurdu'nda ise Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Mehmet Taş oynayamadı.