Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin 1 yıl boyunca aldığı yolu ve görev başındaki ilk 365 gününü değerlendirdiği bir toplantı düzenledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde İlçe Protokolü’ne görev başındaki ilk 365 günün değerlendirildiği bir sunum yaptı. Yerel yönetimlerin her kesime eşit ve yoğun hizmet sunan, hesap verebilen, halka dokunabilen, bu ilke ile hizmete devam edeceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sunumdaki ilk konusunu belediyenin borçları ve bütçesine ayırdı. Göreve geldiği gün büyük bir borç yükünü de devraldıklarını ifade eden İmamoğlu, belediyelerin bütçe yönetiminin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan İmamoğlu bütçe ve borçlanma ile ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“1 YILDA 15 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”
“Türkiye’de yerel yönetimlerin borç yükünü ele aldığınızda belediyelerin bütçelerinin ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlarız. Kamu borcunda en büyük dilimi belediyeler içeriyor. Dolayısıyla halkın parası olarak düşündüğümüz yerel yönetimlerin parasını ve bütçesini iyi yönetmek zorunda olduğumuzu gelir gelmez ele aldık ve çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Belediye bütçesinin borçlanmasında 60 milyonu aşan bir kamu borcu da var. Sadece 1 yıl içinde 15 milyonu biraz aşan bir kamu borcu ödedik. Kalan kısmını da son çıkan düzenlemelerle yapılandırarak bir ödeme stratejisi oluşturduk.”
2015 BÜTÇE HEDEFİ 285 MİLYON TL
İmamoğlu’nun borçlanma ve borç ödeme planlarından sonraki konusu belediye bütçesi oldu. Mevcut belediye bütçesinin Beylikdüzü ilçesine yakışmadığını söyleyen İmamoğlu, 2015 yılı bütçe hedefini 285 milyon liranın üzerinde olarak açıkladı. Beylikdüzü’nün çevre planlaması ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir parklarının öneminden bahsetti. Parkların nitelikli inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Nitelikli ağaçlar dikmeliyiz. Kalıcı unsurlarla şehirleri büyütmeliyiz. Şehirlerin yeşil alanları, şehir parkları, göz boyamak için değil, gelecek nesillere miras bırakılmasının gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi çalışmalar, ağaçlandırmalar yaptık” dedi.
ÖZGECAN ASLAN İSMİ KÜLTÜR MERKEZİNE VERİLDİ
Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden kadına şiddet olaylarıyla ilgili olarak belediye meclisiyle çalışmalar yaptıklarını açıklayan İmamoğlu, mor bayrak projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Avrupa Birliği’nin eşitlik ilkelerinin Beylikdüzü’nde de geçerli olduğunu meclis olarak kabul ettiklerini söyleyen İmamoğlu, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismini Marmara Mahallesi’nde yapımı devam eden Kültür Merkezi’ne verdiklerini açıkladı.
Bir yıllık faaliyet değerlendirmesinden sonra, belediyenin önümüzdeki 1 yıl için yapacakları hakkında da konuşan İmamoğlu, atılımcı, vatandaş odaklı projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağı müjdesini verdi. İmamoğlu ayrıca belediye çalışanlarıyla beraber İstanbul’un en başarılı belediyesi olmak için ant içtiklerini de sözlerine ekledi.