Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Veysel Eroğlu, “İzmir şu korku siyasetini çöpe atsın bir zahmet. Muhalefetin çirkin korkutma ‘yok şöyle karışırlar böyle karışırlar’ hayır efendim biz dağda bile açılım yapıyoruz” dedi.
Milletvekili adayı olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir’de bir dizi temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir ziyaretlerine başladı. Ziyaretine Karabağlar AK Parti İlçe Başkanlığı ile başlayan Eroğlu’nu partililer alkışlarla karşıladı. ‘Barajların kralı Veysel Eroğlu’ tezahüratları arasında kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Karabağlar’ın göstereceği performans Türkiye için çok önemli. Özellikle Karabağlar’dan başlamak ayrı bir güzellik. Çünkü Karabağlar’a askerlik sürecinde sık sık gelir giderdim. Kadifekale’de babamın teyzesi vardı sürekli ziyaret ederdim. Dolayısıyla şu an eski günlerimi hatırladım” diyerek sözlerine başladı.
Türkiye’yi ve AK Parti’yi yıllardır bölmek ve parçalamak için proje hazırlandığını ifade eden Eroğlu, “Ama milletimizin feraseti sayesinde bunları atlattık. Bunların en son hayalleri haziran seçimlerine kaldı. İnşallah milletimiz bu seçimde de onlara gereken dersi verecek ve heveslerini kursaklarında bırakacak. AK Parti birlik, beraberlik, kardeşlik için çalışıyor” diye konuştu.
“İZMİR’DE BİR KALE VAR O DA KADİFEKALE”
İzmir’e geliş maksatlarının gönül bağı kurmak olduğunu dile getiren Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinin bütün seçimlerden çok daha önemli olduğunu söyledi. 7 Haziran’da birlik ve beraberliğin tekrar pekişeceğini kaydeden Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Artık bu millet, ‘7 Haziran’da tek bayrak tek vatan diyoruz’ diyerek birlik ve beraberliği pekiştirdiğini gösterecek. Siyasi istikrar olmasa, AK Parti olmasa bizi tamamen Suriye’ye çevirirler. Ama Allah onlara fırsat vermeyecek. Cenab-ı Allah’ın takdiri ilahisi çalışana veriyor. AK Parti bayrağını İzmir’de dikmeye hazır mıyız? İzmir kimsenin kalesi değil, bir kale var. Kadifekale. Orada benim akrabalarım var. Dolayısıyla o kale de bizim kalemiz. İnşallah İzmir’de büyük projelere imza atacağız.”
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, AK Parti İzmir adaylarından Necip Nasır’ın yeni kurduğu seçim ofisini ziyaret etti.
“BAZILARI ÇİRKİN POLİTİKALARI İZLEYEBİLİR”
AK Parti’nin muhteşem hizmetlere mührünü vurduğu gibi Türkiye’ye de mührünü vurarak altın çağını yaşattığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: “Bizden önce bir Kürt, Kürt olduğunu söylemezdi, Alevi Alevi olduğunu söyleyemezdi. Onlarla birlikte bir yola çıktık. Biz bölünüş yollar değil kalplerden kalbe yol inşa ettik. Madde bir gönüller kazanmaya geldik kavga etmeye değil. Hedefimiz vatandaşların kalbine girmek, derdiyle dertlenmektir varsa meselesi çözmek ve kucaklamaktır. Biz bunu her yerde yaptık. Bazıları çirkin korku politikalar izleyebilir. Biz de her insana saygı vardır. Bu seçimler Türkiye’nin yerinde sayması ya da istikbale hedefe ilerleme seçimidir. Basit bir seçim değil. Bu ya Türkiye için küresel güç olma hedefi ya da Allah korusun istikrar bozulduğu takdirde gerileme dönemidir. Siyasi istikrar ekonomik istikrar getiriyor. Aziz milletimiz de bunun farkında inşallah istikrar için AK Parti ile yola devam edecektir.”
“KORKU SİYASETİNİ ÇÖPE ATIN”
466 projeyi 2019’a kadar bitirme sözü verdiklerini kaydeden Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Başkalarının bırakın milletvekili adaylarını genel başkanları bile bir çivi çakamaz. Bizim çalışma gücümüz yapma irademiz var. İzmir’de o kadar büyük potansiyel var ki İzmir’i dünyanın yıldız şehirlerinden yapmak boynumuz borcu. Sadece İzmir’i harekete geçirmek lazım. İzmir şu korku siyasetin çöpe atsın bir zahmet. Muhalefetin çirkin korkutma ‘yok şöyle karışırlar böyle karışırlar’ hayır efendim biz dağda açılım yapıyoruz. Ayrım yapmıyoruz. Herkes eşittir diyoruz. Bütün İzmirliler başımızın tacı diyoruz. Çalmadık kapı girilmedik gönül bırakmayacağız. Bunu başarırsak birinci parti olmak zor değil. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Sağ olsun gelmiş aday olmuş bizim için de isabet oldu. Millet aramızdaki farkı görecek. Bizim farkımız biz Ege’nin evladıyız, İzmir’in gönül taşıyız.”
DELİCAN’DAN İLÇE TEŞKİLATINA YARIŞ TALİMATI
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da, İzmir’in kaderini değiştireceklerini ifade ederek, seçimin çözüm sürecinin sandıkta onayı olacağını ifade etti. Delican, İzmir’de ilçe teşkilatlarının kendi aralarında yeni bir yarış başlatmaları gerektiğini belirterek, “AK Parti ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarının birinci olan ekiplerini Sayın Başbakanımızla çalıştıracağız. Emekleri Sayın Başbakan’ın huzurunda takdir bulacak. İlk mecliste onları meclise götüreceğiz. Bunu her 5 günde bir yapacağız. Birincileri ödüllendireceğiz. Teşkilatımızdan yüksek bir performans bekliyoruz. Bu teşkilat dağları deler. Ben inanıyorum bunu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.