Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) kuruluşunun 23. yıl dönümünü kutluyor.
AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, derneğin 23. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Noyaner mesajında, “Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkeleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, girişimci iş adamlarının, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık hedef ve ilkelerine sadık bir toplumsal yapıyı destekleyen AGİAD’ın, kurulduğu 1992 yılından bugüne kadar geçen zaman içinde, Adana’da iş çevrelerinin STK’larda örgütlenmelerine öncülük ettiğini” belirtti.
İş dünyasının, gerek ülke genelindeki gerekse Adana’ya özgü sorunlarını duyurmak, tartışmaya açmak ve çözüm bulmak için gönüllülük esasına dayalı çalışan bir yönetim yapısına sahip AGİAD’ın, aradan geçen 23 yılda bir çok etkinliğe imza attığını kaydeden Sefa Noyaner, derneğin bu sürede ekonomi, iş, sanayi ve siyaset dünyasının pek çok önemli isminin katıldığı panel, seminer ve toplantılar düzenlediğini, yurt içi ve yurt dışı iş ziyaretleri gerçekleştirdiğini bildirdi.
SAYISIZ ETKİNLİKLERDE BULUNULDU
Noyaner, “Bu süre içindeki çalışmalarımıza; ülkemizin en üst düzeydeki yöneticilerinin konuk edilerek iş yaşamıyla ilgili çeşitli sorunlara çözüm arandığı birçok panel, seminer ve toplantıyı, kent sanayisini teşvik edici ve tanıtıcı olarak geleneksel olarak sürdürülmekte olan ve büyük ses getiren ‘İş ve Meslek Ödülleri’ organizasyonunu, Rusya, Petkim ziyaretleri gibi yurt içi ve yurt dışı iş gezilerini, Akkuyu Nükleer Santral Bilgilendirme Toplantısı, üniversite öğrencileriyle buluşma, birçok dernekle ulusal ve uluslar arası düzeyde iş birliği ve yatırım hedeflerini amaçlayan ortak faaliyetleri, V Challenge Yarışları gibi Adana’ya renk getiren ve ulusal TV’lerden canlı yayınlanarak şehrimizin sesini duyuran etkinlikleri örnek olarak sayabiliriz” dedi.
MARİNAPORT’UN YERİ AYRI
AGİAD Başkanı, tamamlandığında Adana’nın çehresini değiştirecek, Adana’ya sosyal, kültürel ve ekonomik yönden büyük değer ve zenginlik katacak Marinaport Projesi’ni ise ayrı bir yere koymak gerektiğini belirterek "Bu büyük proje için çalışmalarımızı başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Adana’nın tüm ilgili kişi ve kurumlarının desteğini yanımıza alarak sürdürüyoruz" diye konuştu.
EĞİTİME BİR OKUL KAZANDIRDIK
Sefa Noyaner, AGİAD ailesi olarak, Adana’da eğitime katkıda bulunmak adına okul yaptırmış nadir sivil toplum kuruluşlarından biri olmaktan gurur duyduklarını, halen 28 derslik,6 ana sınıfı, 1 fen laboratuvarıyla eğitim-öğretime devam eden AGİAD Ortaokulu’nun ihtiyaçları konusunda her zaman okul yönetimiyle diyaloglarını sürdürdüklerini bildirdi. Noyaner, “AGİAD olarak, tüm üyelerimizle birlikte, birer Adana sevdalısı olarak, Adana’nın kalkınması için elimizi taşın altına koyarak, bu yolda bir çivi çakana sonuna kadar destek vererek, daha güzel ve kalkınmış bir Adana için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.