Somali’de Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşen özel hareket polis memuru Sinan Yılmaz, memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Çamdibi köyünde toprağa verildi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Sinan Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine getirildi. Erbaa Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında şehit polisi meslektaşları yalnız bırakmadı. Şehidin polis üniforması giyen oğulları Berk (16) ve Mert (14) de cenazede saf tutarak son görevlerini yaptı. Şehidin babası emekli orman memuru Mehmet Yılmaz ise oğlunun tabutunun başından biran olsun ayrılmadı. Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında cenaze, polis mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin eşi Ümmiye Yılmaz, 4 yaşındaki kızı Melek’le eşini son yolculuğuna uğurladı. İki oğlunun kolu arasına giren anne Yılmaz ayakta güçlükle durabildi. Şehidin naaşı yüzlerce araçlık konvoyla köyüne götürüldü. Şehidin eşi, kürekle kabrine toprak atarak eşine son vazifesini yerine getirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehidin tabutu üzerindeki Türk bayrağını eşi Ümmiye Yılmaz’a teslim etti.

“BU NE İNSANLIĞA NE İSLAM’A SIĞMAYAN BİR HAREKETTİR”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Güler, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Bir kez daha gördük ki terör isterse içerde, isterse dışarıda olsun kimden, nereden ve nereden gelirse gelsin menfur, alçak yüzü yine ortaya çıkıyor. Bu kardeşimiz kahramanca görevini yaptı. Oradaki diğer 10 arkadaşına kahramanca göğsünü siper ederek korudu. Daha büyük bir olaya sebep vermeden maalesef hayatını orada feda etti. Orada kahramanca mücadele eden arkadaşlarını da, ayrıca onların mücadelesini de tebrik ediyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Bizim insani bir görevimizi oradaki insanlara yaparken onları kast eden bir harekettir. Amacına ulaşması mümkün değildir. Bizim mazlumun yanında olmamıza, zalimin karşında olmamıza asla bir sekte vermeyecektir. Bunun da herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Bu ne insanlığa ne İslam’a sığmayan bir harekettir” dedi.

ANNESİNİN KÖYÜNE YAPTIRDIĞI VİLLADA OTURAMADI

Şehit polis Sinan Yılmaz, Çamdibi köyünde annesinden kalan arsaya yaptırdığı iki katlı villada oturamadı. Ön cephesinde kabartma ay-yıldız olan binaya Türk bayrağı asıldı. Köy sakinlerinden Yusuf Özdemir, Yılmaz’ın çok emek verdiği evinde bir gün bile oturamadığını söyledi.

Cenazeye ayrıca Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Amasya Valisi A. Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan katıldı.