Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, () - Giresun'da yeni kurum binası ile tesislerin temelini atan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, "Giresun sadece fındık ihraç etmeyecek, Karadeniz’den dünya ticaretine gümrük kapılarıyla bağlantı vererek gelişecek ve büyüyecek” dedi.
Giresun Gümrük Müdürlüğü tesislerinin temelini atmak için liman sahasında düzenlenen törene katılan Bakan Aşçı, kurumun kentte uzun süredir prefabrik bir yapıda hizmet verdiğini belirterek, “Devlet kurumlarının prefabrik yapıda olması bizim asla kabul edeceğimiz bir durum değildir. Bundan sonra bütün Gümrük Müdürlükleri bu binadan örnek alacak" diye konuştu. Eski Bakan Nurettin Canikli’nin girişimleri sonucu Giresun Gümrük Müdürlüğü’ne mobilya, otomotiv ve tekstil ihtisası verildiğini hatırlatan Bakan Cenap Aşçı, şunları söyledi:
“ Pazar günü Ardahan’da Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın açılışını yaptım. Bu kapı Azerbaycan'a 200 kilometre. Türkiye'nin Rusya'ya yolunu 150 kilometre kısaltıyor. Sadece Gürcistan'dan Çin’e kadar uzanan bir güzergah var. Bu nedenle Giresun' un bu coğrafyada bulunan limanlardaki işlem hacmi bu kapılarla beraber katlanarak artacak. Dolayısıyla Giresun sadece fındık ihraç etmeyecek, Karadeniz’den dünya ticaretine  gümrük kapılarıyla bağlantı vererek gelişecek ve büyüyecek.”
Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Nurettin Canikli de, 2 bin metrekare alan üzerine kurulacak teşkilat binası ve tesislerinin bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu alanlarda bazı faaliyetler için çadırlar kuruluyordu. Hem fonksiyonel değildi, hem de çok iyi bir görüntü arz etmiyordu” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Aşçı, eski Bakan Canikli ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ın butona basmasıyla Gümrük Müdürlüğü hizmet binası, 80 yataklı misafirhane, 2 bin metrekare fuar alanı ve 450 kişilik kongre merkezinin inşaatının temeline ilk harç döküldü.

FOTOĞRAFLI