Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın ulusal ve uluslararası ticaret ve sanayi bölgesi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Kayserispor Başkanı Bekir Yıldız, meclis üyeleri ve daire müdürlerini aileleriyle Kuşçu Marina’da ağırlayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, misafirlerine; hedefleri, projeleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Şehirle ve Kocasinan’la ilgili bazı hedefler belirlediklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar," Kocasinan; Yeni Kayseri’nin yeni yüzü olacak, ‘Yeni Kayseri Kocasinan’la şekillenecek’ diye iddialı bir söylem belirledik. Bu, altı boş, potansiyeli olmayan bir söz değil. Kocasinan’ın Kayseri’nin yeni yüzü olma noktasında ciddi potansiyelleri var. Tabi Bekir Başkanımızın, Mustafa Çelik Başkanımızın yapmış olduğu ciddi çalışmalar neticesinde bu değerler ve potansiyeller ortaya çıkmış. Bize düşen de bu potansiyeli ve değeri hem şehrimiz, hem de ülkemiz lehine bir güç ve aktif hale getirebilmektir" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına şöyle devam etti,"Yeni Kayseri’nin yeni yüzü olacak Kocasinan’ın kültür-sanat merkezi olmaya yönelik yeterli bir altyapısı da var, Kocasinan’ı Kayseri’mizin yeni kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz. Kocasinan’daki mevcut sanayi ve ticaret merkezlerini dünya ölçeğinde, dünyanın kabul ettiği kıstaslara uygun sanayi ve ticaret merkezlerine çevirebilir, revize edebilir, ulusal ve uluslararası bir ticaret ve sanayi merkezi haline getirebiliriz. Bunun altyapısı da bizde var. Kocasinan’ımızı çok büyük ölçeklerde uluslararası pazarlara hitap edebilecek bir merkez haline getirebilmek için çalışacağız."
Kocasinan Belediyesi sınırları içinde birçok alanın şehir merkezine çok yakın olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Maalesef bu bölgelerimizin yaşam ve konut alanları oluşmasında gayrete ve dönüşüme ihtiyacı var. Birkaç noktada da bu dönüşüme başladık ve devam ettireceğiz. Seyrani Mahallesi’nin dönüşümüyle ilgili karar hem Kocasinan hem de Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. Arkasından Yunus Emre, Alsancak, Argıncık, Yavuzlar, Talatpaşa ve birçok noktada benzer uygulamalarımızla birlikte Kocasinan’da yeni yaşam alanları meydana getireceğiz" müjdesini verdi.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle bitirdi," Kocasinan’ı sosyal hayatın yaşandığı ve zenginleştiği bir merkez haline getirmek için gerekli çalışmalarımız başladı. Yamula Barajı’nın çevresinde traking yapılabilecek yürüyüş parkurları oluşturacağız. Burada günübirlik piknik alanları yapıyoruz, en kısa sürede de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımız hafta sonlarında bungalov evlerinde konaklamalı olarak stres atmaya gelebilecek. Tabi ki bu faaliyetlerin yapılması ve yürütülmesi, gerek meclis üyelerimiz gerekse bürokrat arkadaşlarımızın çalışma ve gayretleriyle olacak. Biz bir aileyiz, biz bir takımız. Huzur iklimi ve birlik-beraberlik içerisinde karşılıklı anlayışla bu projelerimiz gerçekleştireceğiz. Ortak bir gayretle, hep birlikte el ele verip çalışarak, ilçemize, şehrimize ve ülkemize katma değer oluşturacağız"