Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, “13 Mart’ta yapacağımız iş bırakma eylemi taleplerine sırt çevrilen, oyalanan ve sorunları ötelenerek biriktirilen sağlık çalışanlarının bir tepkisidir” dedi.
Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık üyeleri 13 Mart Cuma günü tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. İş bırakma eylemiyle ilgili sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, sağlık çalışanları olarak ne lütuf beklediklerini ne de karşılanamaz talepleri olduğunu kaydederek sadece haklarını talep ettiklerini söyledi.
İsteklerini, “İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı sağlanmalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Aşırı iş yükünün ve sonu gelmeyen nöbetlerin sona ermesidir. Yitik hakkımız olan yıpranma payının vaatte kalmaması hayata geçmesidir. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddetin en aza indirilmesidir. Bunun için caydırıcı tedbirlerin alınmasıdır. Her kuruma bir kreş, tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemelerin acilen hayata geçmesidir.” olarak açıklayan Mutlu, “Kısacası talebimiz çalışma hayatımızda huzur ve memnuniyettir” dedi.
Bu konudaki kararlı tavırlarını güçlü bir şekilde yansıtmak ve sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak için 13 Mart’ta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakacaklarını kaydeden Mutlu, “Sağlık alanında faaliyet gösteren tüm STK’ları bir araya getiren bu isteklerin karşılık bulmasını istiyoruz. Burada çalışanların talebi doğrultusunda bir araya gelinmiştir. Bu çağrıya da sadece yeri idarecinin yanı olanlar katılmamışlardır. Ayrıca İş bırakma eylemimizi 2014’ün ilk 10 ayında 2 milyar 750 milyon TL katkı ve reçete parası ödeyen, birçok sağlık hizmeti için cebinden ekstra para çıkan vatandaşlarımız için de yapıyoruz. Tüm vatandaşların eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmetine kavuşmasını istiyoruz. Onlardan da eylemimize anlayış göstermelerini ve destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Mutlu ayrıca 13 Mart Cuma günü saat 11.30’da konuyla ilgili olarak Manolya Meydanında bir basın açıklaması düzenleyeceklerini kaydetti.