ASELSAN’da çalışan 4 mühendis 2006-2007 yıllarında 6 ay içinde şüpheli şekilde hayatlarını kaybetti. Hüseyin Başbilen, Burhanettin Volkan, Erdem Uğur ve Evrim Yançeken adlı mühendislerin ölümlerini bugüne kadar 8 savcı araştırdı, ancak bir sonuca ulaşılamadı.

Mühendislerin babaları, oğullarının ölümünden Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) sorumlu tuttu. Burhaneddin Volkan, 2005’te ASELSAN’da çalışmaya başladı. 2 yıl Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalışan Volkan, 8 mühendis arasında en başarılı ikinci isimdi.

Volkan’ın 7 Ekim 2007’de görev yaptığı Bando Okullar Komutanlığı'ndaki nöbetçi subay odasında Vzör marka silahla intihar ettiği açıklandı.
Mühendisin babası Mahmut Volkan, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden oğlunun ölümüyle FETÖ’nün bağlantılı olabileceğini açıkladı. Acılı baba şunları söyledi:

ÖRGÜT PEŞİMİZİ HİÇ BIRAKMADI
“Oğlum lise ve üniversite yıllarını onların yanında geçirdi, yurtlarında kaldı. Üniversiteden sonra iş hayatına başladı. Ancak örgüt oğlumun peşini bırakmadı. Onlardan kurtulmaya çalışıyorduk. Buna müsaade etmediler. Sürekli toplantı yaparak oğlumun beynini yıkmaya çalıştılar. Onların yanından her geldiğinde oğlumun elinde Fethullah Gülen’in kitapları oluyordu. Okuması için oğlumu zorluyorlardı. Geçen süre zarfında oğlum bu örgütle tartışma yaşadı. Bütün bağlarını kopardı. Bunun ardından bir ay geçmeden oğlumun ölüm haberini aldım. Bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi mantıklı gelmiyor. Bu işin içinde FETÖ’nün olduğunu düşünüyoruz. Oğlum FETÖ kurbanı olabilir.”

İNTİHAR ETMEDİ KURBAN EDİLDİ
7 Ağustos 2006’da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde bulunan mühendis Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen de FETÖ’yü suçladı.

Acılı baba şunları anlattı:
“Oğlum intihar etmedi, kurban edildi. ASELSAN’da yaşanılan bu cinayetlerin intihar olmadığına eminim. Çünkü ölen bütün mühendisler F-16 uçakları ve Altay Tankı gibi kritik projeler üzerinde çalışıyordu. Oğlum ise, 57 saat üzerinde çalıştığı projeyi sunacağı gün hayatını kaybetti. Oğlum ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden üç buçuk yılda mezun oldu. Yurtdışından gelen birçok iş teklifini ASELSAN’da çalışmak için reddetti. Bizim için bir numaralı şüpheli FETÖ’dür.”


Kaynak : Bugün