Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulunması sonrasında herkes merakla doğalgaz fiyatları düşecek mi? sorusunun cevabını araştırıyordu.

DOĞALGAZ FİYATLARI AÇIKLAMA

Son dakika doğalgaz fiyatları hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den açıklama geldi.

BAKAN DÖNMEZ AÇIKLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, "İstanbul'u fetheden büyük sultanın bugün türbesini ziyaret etmek suretiyle bir kez daha anmış olduk. Ve Fatih gemimiz adını taşıdığı padişaha yakışır, büyük bir keşif gerçekleştirdi. Fatih gemimiz denizlerimizde yer altındaki doğal kaynakları ortaya çıkarmak için adeta bir fetih harekâtı yaptı. Bu sabır, azim inanç gerektiren uzun soluklu bir iş. Hamdolsun daha iki yıl geçmeden 2 gemimizde 9 derin sondajı yaptık ve bu sondajlardan birisini de keşifle sonuçlandırmış olduk. Gemilerimizde, sismik araştırma gemilerinde çalışan tüm personeli canı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ FİYATLARI DÜŞECEK

Bakan Dönmez, "Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar" diye konuştu. Dönmez, "Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.