Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu, eleme müsabakalarıyla başladı.

Mersin Marina’daki sahada ve Adnan Menderes Bulvarı Fenerbahçe Meydanı’ndaki organizasyonda, 22 ülkeden 40 takımda toplam 96 sporcu mücadele ediyor.

Mersin’in 4. kez ev sahipliği yaptığı turnuvanın ilk maçında Avusturya’dan Florian Schnetzer-Peter Eglseer çifti, Norveç’ten Christian Helland-Jarle Fornes’i 2-0 yendi.

Günün diğer maçları ise şöyle sonuçlandı:

Erkekler; Philipp Arne Bergmann-Yannick Harms (Almanya): 2 - Raul Mesa-Christian Garcia (İspanya): 1, Nejc Zemljak-Jan Pokersnik (Slovenya): 2 - Adrian Heidrich-Gabriel Kissling (İsviçre): 0, Alexander Likholetov-Ilya Leshukov (Rusya): 2 - Jasper Bouter- Michiel Ahyi (Hollanda): 1, Lazar Kolaric-Djordje Klasnic (Sırbistan): 2 - Mirco Gerson- Michiel Zandbergen (İsviçre): 0, Alexander Annerstedt-Alexander Herrmann (İsveç): 2 - Mark Garcia-Kidd-Matthew Hunter (İngiltere): 0, Lars Tveit Retterholt-Daniel Bergerud (Norveç): 2 - Selçuk Şekerci-Kemal Şah (Türkiye): 1

Kadınlar; Laura Giombini-Agata Zuccarelli (İtalya): 2 - Milena Matic-Marija Milosevic (Sırbistan): 1, Katarzyna Kociolek-Aleksandra Gromadowska (Polonya): 2 - Irina Zobnina-Urte Andriukaityte (Litvanya): 0, Nicole Eiholzer-Laura Caluori (İsviçre): 2 - Andrea Strbova-Natalia Dubovcova (Slovakya): 1, Liesbeth Mouha-Katrien Gielen (Belçika): 2 - Line Trans Hansen-Maria Elisabeth Tyndeskov (Danimarka): 0

Değirmenci: “Mersin’deki organizasyon çok önemli”

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Yöneticisi Oğuz Değirmenci, 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu’nu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Organizasyona 22 ülkeden 40 takım katılıyor. 96 sporcu başvuruda bulundu. İlk gün müsabakalarında ilk 8 kadın ve ilk 8 erkek takımı ana tabloya kaldı. Çok sıkı maçlar var. Ana tablo sonucunda kazanan oyunculara 15 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Bunun yanı sıra dünya sıralamasına da puan alıyorlar. Dünya sıralamasına kişi başı yüz puan veriyor. Dünya sıralamasındaki bu puanlar olimpiyatlara yansıyacak” dedi.

Mersin’deki bu organizasyonun tüm Avrupalı sporcular ve milli takımlar için önemli olduğunu ifade eden Değirmenci, “Mersin’de 4 erkek, 2 kadın Türk takımı var. Geçen hafta yapılan Avrupa Şampiyonası turunda Burak ve Sefa ikilisi üçüncü oldu. İnşallah Mersin’de bu başarıyı yakalayacaklar. Mersin’i çok sevdiler. Sadece çok sıcak ve nemli olduğu için sıkıntı oluyor. Ama sporcularımız gayet memnun ve herkese teşekkür ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Zuccarelli: "Pazar gününü görmek istiyorlar"

Sırbistan ile oynadıkları maçta galibiyeti alan ve bir üst tura geçme hakkı kazanan İtalya takımının oyuncusu Agata Zuccarelli, “İtalya’dan geldim. Bu yıl 6. turnuvam. Ben geçen yıl sakat olduğum için oynayamamıştım. Mersin’i çok sevdim. Türkiye’yi çok seviyorum. Daha önce Antalya, Alanya ve Ankara’ya geldim. Çok güzel şehirleri var ve Türkiye çok güzel bir ülke. Burası çok sıcak ve plaj voleybolu oynamamızı zorlaştırıyor. Ama Mersin’i de denizini de çok sevdim. Bugün kazandık ve bu sonuç bizim için çok önemliydi. Çünkü bu yeni takım arkadaşımla ilk turnuvamız. Ana tabloya kalmak bizim için çok önemliydi. Bu organizasyonda tabi ki pazar gününü görmeyi çok isterim ama cumartesi gününe gelebilmek, yarı finallere çıkabilmek bizim için büyük bir başarı olacak. Çünkü yeni bir takımız” diye konuştu.