Tunceli’de üs bölgelerine saldırı için harekat halinde olan 2 terörist silahlı İHA ile yapılan atış sonucunda etkisiz hale getirildi.

Tunceli merkeze bağlı Doluküp Köyü bölgesinde, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist, silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonucunda etkisiz hale getirildi.

02 Ağustos 2017 tarihinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramalarında, Mardin Mazıdağı’nda 1 el yapımı patlayıcı, Hakkari Yüksekova’da 3 el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 4 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Diyarbakır Dicle’de, güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda, 1 el dürbünü, 36 tabanca fişeği ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi, tespit edilen 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Güvenlik güçlerince yapılan arazi aramalarında, Şanlıurfa Ceylanpınar’da 2 el bombası, Van İpekyolu’nda 2 el bombası olmak üzere toplam 4 el bombası tespit edilerek imha edildi.