İstanbul’da Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 8.’si yapılan Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, bu sefer Kültür Bakanlığı ve Mamak Belediyesi’nin destekleriyle Ankara’da yapılıyor.
Nata Vega AVM’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Avrupa Birliği Hukuku Uzmanı Sanem Arıkan, Nata Vega Outlet Müdürü Tahir Çelik, Ankara İl Emniyet Müdürü Yardımcıları Hakan Arıkan, Uğur Köse, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, Muğla İl Emniyet Müdür Yardımsı Ayhan Taş ve Mali Hizmetler Uzmanı Ayşe Yıldız katıldı. Açılış törenin ardından stantları gezen davetliler, el sanatları ustalarından yaptıkları işlerle ilgili bilgiler alıp, alışveriş yaptı.
Festivalle ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Hukuku Uzmanı Sanem Arıkan, eskiden babadan oğla geçen el sanatları ustalığının artık mirasçılarının çok azaldığını, bunun nedenin ise gelişen teknolojik imkanlar doğrultusunda tüketim ve kıymet verme değerlerinin değişmesi olduğunu söyledi. Bu değerli mesleklerin babadan oğla geçme geleneğini ayakta tutmak adına, ustaları desteklemek için bu tür projeler üretip hayata geçirdiklerini vurgulayan Arıkan, 13-14-15 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara’da ilk kez gerçekleşen festivale tüm Ankaralıları davet etti.
Nata Vega Outlet Müdürü Tahir Çelik ise, “Bizim outlet çarşımız sadece tüketim alanı değil, aynı zamanda yaşam alanı. Yaşam alanımızı onurlandıran el sanatları ustalarına teşekkür ederim” dedi.
Festival alanında kurulan taş işleme, cam boncuk, bam üfleme, tel kırma, sedef kakma, tespih yapımı, bakır işleme stantlarında bir yandan ürünler sergilenirken, bir yandan da canlı uygulama yapılıyor.