Şehzadeler Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini ekledi. Manisa’da bir ilk olan İkram Çeşmeleri ile günlük 3 bin kişiye sabahları sıcak çorba ikram edecek olan Şehzadeler Belediyesi ikram çeşmelerinin açılışını, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. İkram Çeşmelerinden sabahları çorba, yaz akşamları şerbet ve meşrubat akacak.
Şehzadeler Belediyesi sabahları işe gitmek için duraklarda servis bekleyen vatandaşların yoğun olduğu iki durağa İkram Çeşmesi koydu. İkram çeşmelerinden durakta bekleyen vatandaşlara kışın sabahları çorba ikramının yapılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ikram çeşmelerinden yaz akşamları da şerbet ve meşrubat ikramı yapılacağını söyledi. İlk etapta Alaybey Camii ile Sultan Camii önünde olmak üzere iki adet ikram çeşmesi konulduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ikram çeşmesinin ilerleyen günlerde ihtiyaç olması halinde diğer mahallelere de konulacağını söyledi.
Sıcak çorba ikramının Pazar günleri haricinde her sabah yapılacağını ifade eden Başkan Çelik, “Bugün sabah Alaybey mahallemizde yeni bir uygulamamız olan ikram çeşmemizden vatandaşlarımıza çorba ikram ediyoruz. Bundan sonra Alaybey Camii ve Sultan camiinin yanında sabahları fabrikalara işe gitmek için yola çıkmış olan kardeşlerimize birer bardak sıcak çorba ikram ediyoruz. Şehzadeler Belediyemizin İkram çeşmesinden çorba ikramımız Pazar günleri hariç her gün sabah devam edecektir” dedi.
“KIŞIN ÇORBA, YAZIN MEŞRUBAT AKACAK”
İlk etapta iki çeşmeden günlük 3 bin kişiye ikramda bulunacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Hizmete giren bu iki çeşmeden günde 3 bin hemşehrilerimiz bu çorba ikramından istifade edebilecek. Yaz akşamları da soğuk içecekler ve meşrubatlar da bu çeşmelerimizden ikram edilecektir. Buda Şehzadeler ilçemizin, şehrimizin bir farkıdır. Artık Şehzadeler şehri çeşmelerinden sıcak çorbası, şerbeti akan bir şehir olarak anılacaktır. Hemşehrilerimize hayırlısı olsun. Seçim öncesinde servis duraklarında bekleyen kardeşlerimizi ziyaret etmiştim. O zamanda onların fikirlerini almıştık. İşte bu gün bu uygulamamızı başlatıyoruz. Şimdilik 2 tane olan bu ikram çeşmemizin takibini yaparak ihtiyaç olması halinde şehrimizin başka noktalarına da yerleştireceğiz. Her gün sabah işlerine gitmek üzere evinden çıkan hemşehrilerimiz sıcak çorbalarından içecek. Bu noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen, projemize katkılar sağlayan Şehzadeler İlçe Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na teşekkür ediyorum. Dekoratif çeşmemizin içerisinde bulunan bu sistem haznedeki çorba bittikten sonra kendi kendini temizleyen bir sisteme sahip. Bu ikram çeşmelerimizin her türlü hijyen koşullarını taşıyor. Hemşehrilerimiz ikram çeşmelerimizden çorbalarını, meşrubatlarını gönül rahatlığı ile içebilirler” dedi.
Şehzadeler ilçesine yapılan İkram Çeşmesi projesinden dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür eden Kaymakam Çorumluoğlu ise, “Öncelikli olarak bu ikram çeşmesinin vatandaşlarımıza hayırlısı olmasını diliyorum. Bu güzel fikirlerinden dolayı değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizin tüm çalışmalarına katkı sağlamak için bizde elimizden geleni yapacağız. İkram çeşmesinin hizmete girdiği ilk gün gözlemlediğimiz vatandaşlarımızın memnuniyeti oldukça iyi. İşe gitmek için duraklara gelen vatandaşlarımız, okula giden çocuklarımız ilgi gösterdiler” şeklinde konuştu.
HALK MEMNUN KALDI
Sabah erken saatlerde yapılan ikram çeşmesinin açılışına Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcıları İsmail Önal, Süleyman Çoban, İlçe Müftüsü Mustafa Cesur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu vatandaşlara çorba ikramı yaptılar. Sabah saatlerinde ikram çeşmesinden sıcak çorba içen vatandaşlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ettiler. Çorba ikramının ardında Başkan Çelik servis bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.