Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan 288 caminin genel temizlik, bakım ve onarım işlerinin Belediye tarafından sağlandığını söyledi.

1-7 Ekim tarihleri arasının Camiler Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde Melikgazi Belediyesi olarak ilk etapta camiler ile vatandaşlar arasında adeta bir set olan duvarları yıkarak camileri vatandaşlar ile buluşturduklarını kaydetti.

Sadece camilerin değil mescitlerinde bu kapsamda yer aldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan 288 camimizin genel iç ve dış temizliğini, bahçe bakımı, çevre düzenlemesi gibi hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bunun için özel ekip kurduk ve düzenli olarak her camimiz haftada bir gün mutlaka temizlik yapılmaktadır. Biz sadece camilerinin bakımı değil ihtiyaç duyulan bölgelerde cami inşa ediyoruz. Şimdiye kadar 8 cami inşa ettik, 9 kur’an kursu binasını hizmete açtık. 20 cami ve mescitti bakım ve onarım yaptık. 12 tarihi camimizi aslına uygun olarak onardık ve hizmete açtık. 28 camide halı yenilemesini gerçekleştirdik. 9 camimizde güneş enerji ile ısınan abdest alma yeri inşa ettik. Öncelikle ilk yaptığımız çalışma camiler ile vatandaşlar arasındaki duvarları yıkarak camilerimiz vatandaşlarla buluşturduk.”

Başkan Büyükkılıç, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftasını kutladığını ve her zaman kamu kurum ve kuruluşları ile birlikteliklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.