Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Femtosaniye Lazer ile katarakt ameliyatlarında hastanın 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebildiğini söyledi.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hata payını en aza indiren Femtosaniye Lazer cihazının, katarakt ve lasik ameliyatlarını daha güvenli hale getirdiğini ifade etti. 1976 yılından bu yana katarakt ameliyatları yaptığını kaydeden Kaşkaloğlu, ameliyatları uzun yıllar fako cihazıyla gerçekleştirdiklerini, teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanılmaya başlanan ’Femtosaniye Lazer’in, ameliyat sırasında hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağladığını dile getirdi.

Femtosaniye Lazer’in doktor kaynaklı hataların önüne geçtiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, milimetrik kesilerin düzgün yapılmasından dolayı katarakt ameliyatlarında büyük avantaj sağlandığını vurguladı. Cihazı kullanmak için özel bir eğitim alındığını hatırlatan Kaşkaloğlu, son teknolojiye sahip Femtosaniye Lazer’in, robotik cerrahi alanında en gelişmiş cihazlar arasında yer aldığını hatırlattı.

Yapay mercek takılıyor

Göz merceğinin zamanla özelliğini yitirdiğini ve katarakt rahatsızlığına yol açtığını anlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Gözün içindeki merceği temizleyerek, yeni bir yapay mercek yerleştiriyoruz ve ameliyatlarda başarı oranı da çok yüksek. Günümüzde gelişen multifocal lens teknolojisi ve kısa süren lazerli katarakt ameliyatı sayesinde, hastaların diğer görme kusurları da tedavi edilebiliyor. Böylece kişi, gözlüksüz yeni bir yaşama başlayabiliyor.”

Operasyon 15 dakikada tamamlanıyor

Hastaların konforunu ve ameliyat başarısını artırmak için gerekli yatırımları yaptıklarını dile getiren Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Femtosaniye Lazer ile katarakt ameliyatlarında hastanın 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebildiğini sözlerine ekledi.