Bucalıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yepyeni kurslar faaliyete geçiren Buca Belediyesi, Türk işaret dilini aktif bir şekilde kullanabilen bireyler yetiştirmek amacıyla ’İşaret Dili’ kursu açtı.

Buca Belediyesi Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle “İşaret Dili” eğitimi başlattı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kursa Bucalılar yoğun ilgi gösteriyor. Haftada 3 gün, günde 4 saat olmak üzere 2,5 ay süresince verilecek kurslar sadece ailesinde işitme engelli bulunanlardan değil, engelli bireylere günlük hayatlarında destek olabilmeyi amaçlayan Bucalı kadınlardan da büyük talep geliyor.

İşaret dili alfabesi ile başlayan eğitimler teorinin yanında uygulamalı olarak veriliyor. Her yaştan Bucalının yararlandığı kurs uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Konuşma pratiğinin sağlanmasına yönelik eğitimlerin de verileceği kurs sonunda kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak.

Bucalıların işitme engelli bireylerin çevresiyle iletişim kurmada yaşadığı sıkıntıyı bir nebzede olsa azaltabilmek için katıldığı kurslara işitme rahatsızlıklarının ilerlemesi ihtimaline karşı önlem almak isteyen vatandaşlar da katılıyor. “İşaret Dili” eğitimi kursiyerleri arasında, kısmi duyma kaybı yaşayan ve ilerlemesi durumunda çevresiyle iletimden koparmak istemeyenler vatandaşlar da bulunuyor.