ÇORUM (AA) - Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da spor altyapısına yönelik yaptıkları yatırımlarla düzenledikleri yaz spor okullarında geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüş yolları, parklardaki fitness grupları, mahalle kültür merkezleri içerisindeki spor salonları ve semt sahaları ile Çorum halkına spor yapma alışkanlığı kazandırdıklarına dikkati çekti.

Her yaştan vatandaşın spor yapabilmesi için dev spor yatırımlarını Çorum Belediyesi olarak hayata geçirdiğini dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

"Yeni şehir stadyumu, Belediyespor tesisi, binicilik tesisi ve geçtiğimiz ay ihalesini yaptığımız 2 mahalle spor salonunda da çalışmalarımız sürüyor. Bu spor salonlarının da hizmete girmesiyle 13 mahalle spor salonumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Basketboldan atletizme, buz pateninden bowlinge kadar 24 farklı branşta yaz kursuna katılan 2 bin 83 gencimizin bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Buhara Kültür Merkezimizdeki spor kurslarımıza bin 756 gencimiz, bu yıl hizmete açtığımız Mevlana Spor salonumuzda uzak doğu sporları ve Belediyesporumuzun en başarılı olduğu branşlardan olan güreş salonumuza 287 gencimiz katılırken, bölgemizin en büyük masa tenisi eğitim merkezimize ise 40 çocuğumuz katılıyor. Hocalar gençleri en güzel şekilde yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor."