Bozdağ'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

A Haber'de soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin referandumun iptali için YSK'ya yaptığı başvurunun reddedilmesiyle ilgili "Karar doğrudur. YSK'nın kararı daha önceki kararlara uygun. CHP utanmadan yalan söylüyor." dedi.


 CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvuramaz. Böyle bir hakkı yok. YSK'nın net kararlarına bu konuda AYM'ye gidilemez.

Kılıçdaroğlu'na çağrım; bundan önce de böyle bir karar olmadı. Millete yalan söylüyorsunuz. Güroymak kararının doğrularını açıklaması lazım. Kılıçdaroğlu bu konuda açıklama yapacaktır. Güroymak'ta oda seçimi için 'kabul edilmezlik' kararı var

REFERANDUM AİHM'NİN YETKİSİ DIŞINDADIR

AİHM'ye başvurudan netice alınamaz. Referandum AİHM yetkisi dışındadır.

CHP reddedeceklerini bilerek bunu neden götürüyor bunu sorgulamak lazım. Çünkü yasalarla bu açıkça belirtilir.

AGİT RAPORUNA TEPKİ

Son dönemde Türkiye'ye gelen Avrupalı raportörler süreci çarpıtıyor. Buradan çağrım; Türkiye'ye göndermesinler bu kişileri. Örneğin Danimarkalı üye Nikolaj Villumsen, PKK'yla ilişkisi var. Bu gibi raportörlerin raporu, AGİT'in raporu olamaz. Rapor baştan sonra taraflı bir rapordur. Halk oylamasına gölge düşürmek maksadıyla hazırlanmış bir rapordur. Çoğu da halk oylamasıyla ilgili süreçte olmayan maddeler. CHP'li vekiller 'denize dökeriz' diye 'evet' tercihinle bulunacakları tehdit ettiler. AGİT raporunu yazanlara soruyorum neden bunu yazmadınız? Okmeydanı'nda elinde silahla kahveye giren ve tehditler yağdıranlar hakkında bir tane satır yok. Biz bu AGİT raporunun haksız olduğunu ve gözümüzde kıymeti olmadığını belirtiyoruz.

CHP'NİN SİNE-İ MİLLET TARTIŞMASI

CHP'nin sine-i millet tavrı Böke'nin parti adına açıklamasıdır. Toplantının yarısında yapılan bu açıklama parti görüşüdür. CHP yansımalar üzerine karar değiştirdi.

CHP'nin içinde bir kısım önce sine-i millete döneriz diyor bir kısmı istemiyor. Bu CHP'nin içinde bir kafa karışıklığının dışa vurumudur.

Yüzde 49 oy aldı. Aslında bu sana bir fırsattı ama CHP bunu kullanamıyor. Hakaret ediyor vatandaşlara CHP'nin bu saygısız. Onları hor gören tavrı nedeniyle  vatandaşlar 'hayır' verdikleri için pişmandır. Ben bu sonucu tanımıyorum demek ne demektir.

Kılıçdaroğlu'nun sokağa çıkma çağrısına çok tepki gösteren Bozdağ,  terör örgütü gibi konuşuyor.

Kılıçdaroğlu 'hayır' verene de 'evet' verene de teşekkür etmesi lazım. Demokrasinin gereği budur. Kaostan krizden medet umuyor . Bu devir bitti. Bu yolla siyaset devri bitti. Sen yüzde 51'i nasıl alacaksın halkı birbirne kırarak mı?

Bu tür çağrılara kulak asmayın. Sizin kararınızı tanımayanı siz de tanımayın.

İDAM KARARI

İdam kararı gelirse Türkiye üyelik alamaz  sözleri için Türkiye'nin iç işlerine karışamaz.