Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çeşitli kronik hastalıklar dolayısıyla tedavi gören çocukların çizdiği resimlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından organize edilen serginin açılış kurdelesini kesen Vali Küçük, sergilenen resimleri tek tek inceledi. Çizilen resimlerin umut taşıdığını ifade den Vali Küçük sergi sırasında yaptığı açıklamada; düzenlenen serginin tedavinin bir parçası olduğunu kaydetti. Vali İzzettin Küçük şöyle devam etti:
“Çocukları hayatın içinde tutmak ve yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmeleri anlamında düzenlenen bu faaliyeti çok önemli buluyorum. Bu yükü taşıyan çocuklarımıza ve anne babalarına ben de destek vermek istedim. Resimlerde gördüğüm ortak nokta ise hepsinde ağaç var. Ağaç hayattır, göğe yükselir; yükselen şeylerde de umut vardır. Resimleri de bu bakımdan yüreklerindeki ümidi ve yaşama olan bağlılıklarını gösteriyor. Çocuklarımızdan öğrenecek çok şeyimiz var.”
Açıklamasında çocuklara da acil şifalar dileyen Vali İzzettin Küçük, devlet olarak ailelere her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Vali İzzettin Küçük sergiyi dolaşan ailelerle de sohbet etti.
Sergiye Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, Çocuk Hastalıkları Hastanesi doktor ve çalışanlarıyla çocukların aileleri katıldı.