Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “9. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binası seminer salonunda düzenlenen açılış programıyla başladı.
Açılış programına, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Saide Şahin ve Prof. Dr. Rahmi Örs ile KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene katıldı.
KONÜDAM Müdürü Prof. Dr. Selim Kutlu’nun KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinin bilimsel misyonunu ve yaptığı çalışmaları anlattığı kısa selamlama konuşmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bilimsel çalışmaların önemine değinerek, deneysel çalışmalarda ve bilimsel yayınlarda bilim insanlarının etik kurallara uymasının gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca Üniversitede deneysel araştırmaların tarihsel süreciyle birlikte KONÜDAM’ın bugünkü konumu ve Deney Hayvanları Kullanım Sertifikasyon Kurslarının önemine de değinen Rektör Şeker bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Eğitim programı boyunca; deney hayvanları ile çalışılırken uyulması gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomik, fizyolojik, histolojik ve biyokimyasal özellikleri gibi derslerin yanı sıra, hastalık, bakım - besleme, üreme ve temel çalışma modelleri ile ilgili eğitimleri alacak araştırmacıların kullanılacak materyaller ve uygulanacak yöntemlerde etik ilkeler doğrultusunda çalışacak yeterliliğe sahip olmaları amaçlanıyor.
40 saati teorik ve 40 saati pratik olmak üzere toplam 80 saatlik dersi kapsayan Eğitim Programı 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.