ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sonrası AK Parti Muğla İl Teşkilatı, İsrail’in, mukaddes şehir Kudüs’ü masum halkın kanına bulamasını, uluslararası hukuku çiğnemesini kınamak ve zulme dur demek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya AK Parti Muğla İl yönetimi, İl Kadın Kolları, İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kurşunlu Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklama öncesi İsrail’in saldırısı sonucu şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Açıklamayı Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete yaptı.

AK Parti İl Başkanı Mete, Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Mete, “Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Ümmetin onuru Kudüs’ün, bu tarz oldu-bittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs’ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. ABD’nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD’yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti İsrail’in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.

İl Başkanı Mete’nin basın açıklamasını yapmasından sonra Muğla Müftüsü tarafından şehitler için dua edilmesi sonrası kalabalık sessizce dağıldı.