Adana’da iki kardeş 11 yıl önce kaybolan 91 yaşındaki babalarını arıyor. Ortadan kaybolan Salih Bulutköy’ün kızı Gülay Gülen, "Baba seni çok özledim. Gel ben sana bakarım" diyerek ağladı.
Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde seyyar berber ve sünnetçilik yaparak geçimini sağlayan Salih Bulutköy (91) yıllar önce eşinden ayrıldı. Yalnız yaşayan Bulutköy bazen çocuklarının yanına giderken, eşine ise oğlu Uğur Uğurlu Bulutköy bakmaya başladı. Daha çok büyük kızı Gülay Gülen’de kalan Salih Bulutköy, 2004 yılında kızına hiç gelmez oldu. Kızı, merak ederek babasının kaldığı mahalleye gittiğinde babasını uzun süredir gören olmadığını öğrenince erkek kardeşi Uğur Uğutlu Bulutköy’ün yanına giderek babasının kayıp olduğunu söyledi. Mahallede yapılan aramada Salih Bulutköy’ün izine rastlanmayınca aile polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Abla ve kardeş, mahallelilerin Bulutköy’ün Antalya ve İstanbul’daki arkadaşlarının yanına gittiğini söylemesi üzerine bu illere gidip babalarını aradılar ama bulamadılar. Bir mahalle sakini babasının huzurevine yerleştiğini söyleyince iki kardeş bu kez de Türkiye’deki huzurevlerini araştırdı ancak yine bulamadı.
Uğur Uğurlu Bulutköy, babasının geçimsiz bir insan olduğunu, 1956 yılında sevgilisini yanlışlıkla öldürmekten 12 yıl cezaevinde yattığını belirterek, "Yıllar önce babam annemden ayrılıp benim yanıma geldi. Babam da ara sıra bize gelirdi ancak aramız iyi değildi. Babam 2004 yılından sonra bir daha görünmedi. Önce arkadaşına gittiğini düşündük ama 11 yıldır yok. Babamın ölüsü ya da dirisinin bulunmasını istiyoruz. En azından bir mezarı olsun istiyoruz" dedi.
"BABA SENİ ÇOK ÖZLEDİM, GEL BEN SANA BAKARIM"
Bulutköy’ün kızı Gülay Gülen ise, babasını çok sevdiğini, onu çok özlediğini belirterek, "Babam 11 yıldır yok. Kendi çapımda bakmadığım hastane, bakmadığım huzurevi kalmadı ancak bulamadım. Kardeşime söyleyip ondan yardım istedim ama o da bulamadı. Baba ben seni çok seviyorum, seni çok özlüyorum. Beni izliyorsan ben sana bakarım dön gel. Onun canından endişe ediyorum. O çok yaşlı, son zamanlarını hiç olmazsa benim yanımda geçirsin. O şimdi nerede ne yapıyor" diyerek gözyaşı döktü.