Filipinler’de kuş gribi görülmesinin ardından tavuk etine zam yapılmayacağı açıklandı.

Filipinler’in başkenti Manila’nın kuzeyindeki Pampanga bölgesinde kuş gribi görülmesinin ardından ülkede alarm verilmişti. Devlet Başkanlığı Sarayı Malacanang, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tavuk ve bazı ürünlere kuş gribi nedeniyle zam yapılacağı iddialarına yanıt verdi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, tüccarların durumdan faydalanmamaları için çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, “Tarım idaresinin Pampanga’da binlerce tavuğun itlaf edileceğinin açıklanmasının ardından piyasadaki kümes hayvanları ürünlerinin fiyatlarını ve kalitelerini yakından takip ediyoruz. Tarım idaresinin hızlı bir şekilde hareket edeceğine inanıyoruz” dedi.

Tavuk etinde herhangi bir fiyat artışı olmayacağı konusunda halka garanti veren Abella, kuş gribinden yalnızca bir bölgenin etkilendiğini sözlerine ekledi.

Tarım Bakanı Manuel Pinol, kuş gribinin diğer bölgelere yayılmasını önlemek için kümes hayvanlarının Luzon’dan diğer bölgelere nakledilmesini yasakladı. Filipinli Bakan, tavuk çiftliği sahiplerine de gerekli desteğin verileceğini kaydetti.