Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), son yılların en kalabalık grubuyla anneler günü yürüyüşü düzenledi.
Özellikle Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla Tomara Şelalesine düzenlenen yürüyüşe kulüp üyesi ve misafir sporculardan oluşan toplam 57 kişi katıldı.
Sarıca köyü kırsalından başlayarak Seydibaba köyü ve akabinde Tomara Şelalesine kadar toplam 11,5 kilometrelik parkuru kat eden sporcular daha sonra bahar aylarıyla birlikte coşan Tomara Şelalesini gezdi.
Yaklaşık 3,5 saat süren yürüyüş boyunca baharın bütün güzelliğini göstermeye başladığı coğrafyanın doyumsuz manzarasını ölümsüzleştiren sporculardan bazıları çiçeklerin arasından fotoğraf çektirerek cep telefonları ile annelerine gönderirken, bazıları da video görüşmesi yaparak kutlamalarını gerçekleştirdi.
Etkinlik sorumlusu Selami Karaaslan, GÜDAK olarak geleneksel olarak her yıl düzenledikleri anneler günü programını bu kez Tomara Şelalesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, böylesine anlamlı bir günde son yılların en kalabalık yürüyüşünü gerçekleştirdiklerinden ötürü mutlu olduklarını söyledi.
Yürüyüş sırasında Seydibaba köyünde bulunan türbe ve Selçuklu döneminden kaldığı ifade edilen mezar taşları ile dönüş yolunda da Çakırkaya köyünde bulunan kayalıktaki oyma kiliseyi de görme imkanı bulduklarını ifade eden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Gümüşhane’yi dört mevsim keşfe devam edeceklerini dile getirdi.