123’üncü Çin İthalat ve İhracat Fuarı’na (Canton Fair) katılacak şirketler belli olmaya başladı. 15 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek fuara Çin’in Kuşak ve Yol (Belt and Road Initiative (BRI)) programına katılan ve Ukrayna, Mısır, Türkiye, Hindistan, Tayland ve Nepal’i de içeren ülkelerden 6 sergici grubunun inşaat, makine, ev aletleri, aydınlatma sanayisi, kumaşlar ve ev tekstili, yiyecek ve içecek gibi alanlarda en yeni ürünlerini tanıtacağını onayladı.

123’üncü Çin İthalat ve İhracat Fuarı (Canton Fair), Çin’in Kuşak ve Yol (Belt and Road Initiative (BRI)) programına katılan ve Ukrayna, Mısır, Türkiye, Hindistan, Tayland ve Nepal’i de içeren ülkelerden 6 sergici grubunun inşaat, makine, ev aletleri, aydınlatma sanayisi, kumaşlar ve ev tekstili, yiyecek ve içecek gibi alanlarda en yeni ürünlerini tanıtacağını onayladı. Yapılan açıklamada; Çin’in BRI projesine katılım arttıkça 15 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Canton Fuarına katılan şirket sayısı da artış gösterdiği kaydedilirken, fuar geçen yıl BRI ülkelerinden 88 bin 574 katılımcıyı ağırlamış olup bu rakam, toplam katılan kişi sayısının yüzde 45,08’ini temsil ettiği bildirildi.

Canton Fuarı Dış İşler Genel Müdür Yardımcısı Maggie Pu, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Çin’in dış dünyaya açılma politikası kapsamında bir pencere görevi gören Canton Fuarı, dış ticaretin dönüşümünü ve geliştirilmesini hızlandıran entegre ticaret platformu vasıtasıyla Çin ve BRI ülkeleri arasında köprü oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Giderek daha fazla sergici, ihracat stratejilerini güçlendirmekte, BRI ile piyasaları keşfetmekte, bu piyasaları hedefleyen ürünler geliştirmekte ve araştırma ve geliştirme merkezleri, fabrikalar ve satış kanalları kurmaktadır" dedi.

Canton Fuarı BRI ülkeleri arasındaki ticareti güçlendiriyor

Canton Fuarı sözcüsü ve Çin Dış Ticaret Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Xu Bing, Canton Fuarının sadece BRI ülkelerindeki şirketlerin Çin piyasasına girmek amacıyla kullandığı bir erişim noktası olmadığını, aynı zamanda dünya çapındaki 210 ülke ve bölgedeki alıcılarla bağlantı kurulmasını sağlayan ideal uluslararası ticaret platformu olarak da hizmet verdiğini ifade etti.

Myanmar Ticaret Bakanlığı, Ticaret Departmanı Genel Müdürü U Yan Naing Tun da şu ifadeleri dile getirdi: "Canton Fuarına katılım, gelişmekte olan ticaret sektörünün tanıtımına yardımcı olabilir. Fuara katılan sergici sayısının artması, piyasamıza daha fazla ihracat verimliliği getirirken, ticaret geliştikçe daha fazla iş oluşturmaktadır".

BRI sergicileri için özel etkinlikler

Yapılan bilgilendirmede; Canton Fuarı, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası, Hindistan Çin Ticaret Merkezi, Mısır İş Adamları Birliğini de içerecek şekilde 32 BRI ülkesinden 46 iş ve ticaret organizasyonuyla işbirliği anlaşması imzaladığı açıklandı. Fuarda Çin-BAE satın alma eşleştirme alanında, BAE’den 53 şirket ve Çin’den 80’i aşkın şirket öne çıkarken, aynı zamanda Fujian Bölgesi ile Malezya ve Hindistan’daki ihracatçılar arasında ticari eşleştirme görüşmeleri gerçekleştirildi. Bu yıl BRI ülkelerinden katılım gösterecek sergiciler, çoklu ticari eşleştirme etkinliğine erişim imkanına sahip olacaklar.