BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, 'paralel devlet yapılanması' içinde yer aldıkları iddiasıyla 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar kapsamında, Fetullah Gülen Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Manisa yapılanmasının deşifresi, örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp, devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, örgütün ilimizde gerçekleştirdiği her türlü ticari, eğitim-öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı başta olmak üzere her türlü faaliyetinin araştırılması, hukuka uygun olarak yürütülen faaliyetleriyle, hukuk dışı faaliyetlerinin tespiti için çok yönlü çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesi, anılan örgütün ilimizde sözde İl İmamı olarak nitelendirdikleri kişi başkanlığında esnaf, öğrenci, bayan yapılanmalarının olduğu, emniyet, adliye, askeriye, milli eğitim, belediye, sağlık müdürlüğü, üniversite gibi birçok kuruma sızdıkları ve örgüt amaçları doğrultusunda faaliyetlerde bulundukları, yapılan çalışmalar ve alınan müşteki, mağdur, tanık ifadelerinden anlaşılmıştır. Örgütün deşifresi ve örgüt mensuplarının tespit çalışmaları devam etmekte olup 01.11.2015 tarihinde yapılan genel seçimlerden sonra örgüt içerisinde aktif olarak yer alan ve dosya kapsamında kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıklarından dolayı, 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, suç için anlaşma, terör örgütüne finans sağlamak' suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 10.11.2015 günü eş zamanlı operasyon düzenlemiştir."
20 MİLYON LİRA TOPLANMIŞ
Öte yandan emniyet yetkilileri; cemaatin çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla aldığı himmet ve kurban yardımlarını toplayıp, elde edilen diğer gelirlerle Amerika'daki hesaplara aktardığının anlaşıldığını belirtti. Manisa'da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.
İSİMLER DE BELLİ OLDU
Gözaltına alınanlar bugün sağlık muayenesi için gruplar halinde Manisa Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Gözaltına alınanların isimleri de belli oldu. Zanlılar arasında Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorlarından ve bir dönem kurumda yöneticilik de yapan F.E., Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) eski başkanlarından işadamı Ö.Y., avukat G.O, avukat M.H., AK Parti eski yöneticilerinden H.Ç.'nin yanı sıra M.H.E (29), F.A. (52), L.S.Y. (41), Ö.Y. (40), R.Ü. (31), M.D.(27), N.U. (46), H.Ç. (52), Y.A. (47), M.K. (54), M.Ç. (48), M.E. (50), V.İ. (29), M.B. (33), K.E.(38), E.H (33), Ş.A. (54), S.A (24), M.Y. (53), T.Z (29) ve F.U (32) bulunuyor. 'Manisa İmamı' olarak nitelendirilen ismi açıklanmayan kişinin arananlar arasında bulunduğu, ancak önceki yıllarda kentte bu görevi yürüten üç kişinin gözaltına alınanlar arasında bulunduğu kaydedildi.

FOTOĞRAFLI