MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, geçen yıl 13 Mayıs'ta 301 madencinin öldüğü maden faciasının yıl dönümünde, Soma'da bir dizi anma etkinliği düzenleneceğini açıkladı. Vali Bektaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da programa katılabileceğini belirtti.
Vali Erdoğan Bektaş, Soma'daki maden faciasının yıl dönümünde anma etkinliği düzenleyeceklerini belirtti. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve İl Müftülüğü ile birlikte acının yıl dönümünde bir dizi etkinlik planlandığını belirten Vali Bektaş, yaptığı açıklamada şunları belirtti:
"Öncelikle bir mezarlık ziyareti olacak. Orada bir dini merasim yapılacak. İlçemizdeki camilerimizin tamamında mevlitler okutulacak. Lokmalar dağıtılacak. Yemekler organize edilecek. Soma olayı unutulmaması gerekiyor. O tip olayların bir daha yaşanmaması için yaşadığımız olaydan herkesin üzerine düşen dersi çıkarması gerekiyor. Bunun içinde bu olayın gündemde tutulması gerekiyor. Soma'da çok ağır bir bedel ödedik. Soma olayında 301 madencimizi, gencimizi, işçimizi kaybettik. Bu kazanın telafisi öyle ya da böyle olmaz. Bir tek telafisi olur. Bir daha o tip kazaların olmaması gereken bir ortam oluşturmaya vesile olursa; o zaman bu insanlarımızı boşuna kaybetmemişiz deriz. Onun için de herkes çalışıyor. Soma ilçemize yaklaşık yedi bin insan gelerek anma çalışmalarına başladı. Belki bu bir hafta sürecek. Biz sadece 13 Mayıs günü bir anma etkinliği yapacağız. Ders çıkarmak, çözümleri zorlamak, bir daha böylesi bir acının yaşanmaması için o acıyı tekrar tekrar yaşamak istiyoruz."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da anma etkinliklerine katılabileceğini dile getiren Vali Bektaş, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, bizden programımızı istedi. Müsait olursa gelmek istediklerini ifade ettiler. Ancak biliyorsunuz ki seçim ortamı herkes çok yoğun. Katılım olup olmayacağı konusunda henüz bize bir dönüş olmadı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI