Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Kanal S ekranlarında Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek’in sunduğu “Çizgi Üstü” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Deveci, Atakum Belediyesi’nin satışını gerçekleştirdiği arsalarla ilgili eleştirilere değindi.

ARSA SATIŞI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ 

Atakum Belediyesi’nin satışını gerçekleştirdiği arsalarla ilgili eleştirilere değinen Başkan Deveci, 7 belediyenin birleşerek Atakum Belediyesi’nin kurulmasının ardından son 10 yılda satılan mülklerin değerlerini tespit ettiklerini belirterek, “2010-2019 tarihleri arasında satılan mülklerin 10 ay önceki karşılığı 800 trilyon. 200 trilyon da bana bırakılan borç. Toplamı 1 katrilyon. Elimizde bir hizmet binası var. İki taksitle yapmışlar. Çatısı akıyor. En altta, garajda memur çalışıyor. Atakum’daki 50 metrekare burada, 100 metrekare şurada olan imar atıklarını birkaç parselde toparladık. Bir de 50 ile 200 metrekarelik hisselerimiz var. Bunları ihalesiz paydaşlara verdik. Birkaç ay önce de 11 dönüm civarında yeri sattık. Bankadan da kredi aldık ve önceki temizlik firmasına olan borcumuzu kapattık. Yaklaşık 11-12 milyon TL, 5-6 milyon TL de diğerleri. Bu zamana dek sattığımız alan fiyatı 30-40 değil, yaklaşık 15-16 milyon TL. Bu üç yılda İller Bankası’ndan aldığımız kredi 25-30 milyon TL civarında. Bankalardan aldığımız kredilerin yüzde 70’ini bir önceki borcu kapatmak için almışız. Kredi limitimiz bitti. Bu sene bize yol yapmak için verilen kredi 15 milyon TL civarında. Bir rakam daha vereyim. Atakum Belediyesi’nin hizmet alanı Canik ve İlkadım’ın toplamı kadar. Bütçemiz İlkadım Belediyesi’nin bütçesi kadar. Bütçeyi de nüfusa göre veriyorlar. İlkadım’ın nüfusu 350 bin, bizimki 250 bin. Arada bir misli fark var. Büyükşehir Yasası’nın kent yönetmeye yetmediğinin açık ifadesi. Üniversite öğrencilerine o yüzden Atakumlu olun diyorum. Eklenen bütçe de onların hakkı olacak. Böylece hem Büyükşehir Yasası’nın kentleri yönetemediğini lafla değil fiilen göstermiş olacağım hem de Türkiye’de ilk olacaklar” dedi. 

“SAĞLIĞIMDA PROBLEM OLMAZSA DEVAM EDECEĞİM”

2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde Başkan Deveci’nin Atakum Belediyesi’ne veya Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı hakkında düşüncesini soran SMG Genel Koordinatörü İpek’in sorusunu cevaplayan Başkan Deveci, “2023 seçimleri Türkiye için çok önemli. Sadece iktidar değil, Türkiye’nin rota değişikliği de söz konusu. Onu izliyorum. Atakum’da çok emek veriyorum. Verdiğim emeğin karşılığını sevgi olarak alıyorum o da beni çok rahatlatıyor. Bu benim sevdiğim bir iş. Zaten yerel yöneticilik benim işimmiş onu fark ettim. Sağlığımda bir problem olmazsa, 500 metre koşup 1 kilometre yürüyecek enerjim olursa, hemşehrilerimizin de sorunlarının çözülmesinde onlarla birlikte yaşamaya devam edeceğim. Ama Atakum’da genç bir kadın çıkar, ‘Ben senden daha iyi yöneteceğim’ derse, destekleyeceğim ve yanında danışmanı olacağım” ifadelerini kullandı.