İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’ye göç eden Iraklı mülteci ailelere gıda dağıtımı yapıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Irak’ta başlayan iç savaştan kaçarak göç etmek zorunda kalan mülteci ailelerin son durağı Suriye oldu. Mülteci aileler bu zorlu göç yolculuğunda son bir umut olarak Suriye-Türkiye sınırına yakın bir bölgede bulunan Sarmada’ ya sığındı.

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen Iraklı mülteci ailelere İHH ekipleri tarafından gıda kolisi ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Konuyla alakalı bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, "Irak ve Suriye halkı yıllardır sebepsiz bir şekilde zulme maruz kalıyor. Bu iki ülkedeki insanlar her şeye rağmen hayata tutunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Irak’taki iç savaş başladıktan sonra can güvenliğini sağlamak için göç etmek zorunda kalan aileler son çareyi Suriye’nin Sarmada bölgesine sığınmakta buldu.’’ diye konuştu.

Suriyeli ve Iraklı ailelerin kısa sürede kaynaştığını söyleyen Tosun, "Bir sivil için bombalar altında ölmek her zaman korku verici bir durumdur. Bu durumu elbette en çok Suriye halkı anlıyor. Türkiye sınırına yakın bir noktada olan ve uçuşa yasak bölge olarak belirlenen Sarmada’ ya sığınan Iraklı aileler, bölge insanı tarafından kısa sürede kabul gördü. Ailelerin uzun süren göç yolculuğu nedeniyle birçok yaşamsal malzemeye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Ekiplerimiz Irak’tan gelen 60 aileye gıda kolisi ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri dağıttı. Bu sayede Iraklı ailelerin bu zorlu göç yolculuğunda nefes alabilmelerini sağladık.’’ dedi.