Devrek Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu, Kaymakam Yakup Güney başkanlığında toplandı.
Kaymakam Yakup Güney, İl ve İlçe İnsan Hakları Kuruları’nın 2 Aralık 2000 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak; “Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere kurulduğunu” söyledi.
Kurulda, Devrek’te mevcut 2 olan İnsan Hakları Kurul şikayet kutularının 6’ya çıkarılması ve bu amaçla da, Devrek Devlet Hastanesi’ne, İlçe Özel İdare Binası girişine, Yeni Terminal’e, Sağlık Merkezi’ne de birer adet konulması ve her pazartesi günü açılması kararlaştırıldı. Kurul ayrıca, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğüne yazı yazarak orta ve liselerde İnsan Hakları Kolları kurulmasını isteyecek. İlçe İnsan Hakları Kurul toplantısında ayrıca komisyon üyeleri de belirlendi. Buna göre; Halkla İlişkiler Komisyonu: Belediye Başkanı, Baro Temsilcisi, Yardımsevenler Derneği Başkanı Hülya Karadayı, Basın Temsilcisi İbrahim Tığ, Türk Hava Kurumu Başkanı Ahmet Saka.
ğitim Komisyonu: Devrek MYO Temsilcisi, CHP Temsilcisi Aydın Sarıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Karakaş, MHP Temsilcisi, Okul Aile Birlikleri Temsilcisi Emre Ocakçıoğlu. İnceleme, Gözlem Araştırma Komisyonu: Devrek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer İnan, Basın Temsilcisi İbrahim Tığ, İl Genel Meclisi Temsilcisi Mustafa Uzundal ve AKP Temsilcisi Murat Durdubaş’tan oluştu.