Aydın Ticaret Odası (AYTO), 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde Aydın’ı temsil edecek 7 milletvekilinden ve yeni kurulacak hükümetten isteklerini yayınladı.
Aydın Ticaret Odası tarafından Aydın’da yayın yapan yerel ve bölgesel gazeteler ile internet sitelerinde yayınlanan metinde Aydın’ın iktisadi ve sosyal kalkınması için isteklerde bulunuldu.
AYTO NELER İSTİYOR?
AYTO tarafından yayınlanan metinde “Aydın’ın bölgesel teşvik uygulamasındaki yaşadığı adaletsizliğin giderilmesini, Aydın’a havaalanı, Denizli - Aydın - İzmir yüksek hızlı tren hattı, Aydın - Denizli - Antalya otobanının yapılmasını, Aydın il genelindeki çevre yollarının yapılmasını, Jeotermalin ekolojik denge ile olan ilişkilerinin tespit edilip pozitif sonuç çıkması halinde termal turizmi, sera bölgeleri, şehir ısıtması için kullanıma açılması ve kaynaktan Aydınlıların daha fazla faydalanmalarını, Aydın’a lojistik merkezi kurulmasını, Bölge Müdürlüklerinin tamamının daha önceden olduğu gibi Aydın’da olmasını, Türk Turizminin artık Antalya - İstanbul ekseninden çıkarılarak Aydın Turizminin İstanbul - Antalya ligine yükseltilmesini, Aydın’ın serbest sağlık bölgesi ilan edilmesini, Çine’den tren yolu ile yük taşımacılığı için Güllük Limanı ile bağlantısının yapılmasını, Aydın’ın bir spor kenti haline getirilip modern bir stadyum ve yeni spor komplekslerinin yapılmasını, Dağınık ve verimsiz ADÜ’nün bölünerek 3 üniversite kurulmasını, eğitim kenti olan Aydın’da vakıf üniversitesi kurulması için gerekli desteğin sağlanmasını” istedi.
BU TALEPLER 2 YILDIR DİLE GETİRDİĞİMİZ TALEPLER
Daha önce farklı tarih ve platformlardaki toplantılarda ifade edilen isteklerin yer aldığı talepler ile ilgili olarak açıklama yapan AYTO Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, “Taleplerimizin birçoğunu 11. Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Aydın Ekonomi Zirvesi’nde dile getirmiştik. Mevcut milletvekillerimize ve mevcut hükümete dile getirdiğimiz talepleri 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerden sonra gelecek hükümete ve milletvekillerimize kamuoyu ile paylaştık. Aynı şekilde isteklerimizi Odamızı ziyarete gelen siyasilere de iletiyoruz. Yeni seçilecek olan hükümetin ve Aydın milletvekillerinin taleplerimizin gerçekleşmesi için gereken hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyoruz” dedi.
Yayınlanan taleplerin 2 yıldır Aydın Ticaret Odası olarak dile getirildiğini ifade eden Başkan Ülken, şöyle konuştu: “Aydın için ortak akıl kültürünü dilimize pelesenk haline getirdik. Aydın’ı yöneten tüm erklerin ‘Milli Takım’ ruhu ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim için bir tek siyaset var, o da ekonomi siyaseti ve Aydın’ın menfaati”