Edinilen bilgiye göre, Uludere ilçesindeki Nezirkına üs bölgesinde saat 20.30 sıralarında bir tankın geri manevrası sırasında meydana gelen kazada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bir asker kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer askerin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.



GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinde devam eden operasyonlarda bir tankın uçuruma yuvarlanması sonucu bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "5 Nisan 2016 Salı günü Şırnak ili Uludere ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında intikal eden bir tankımızın uçuruma yuvarlanması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.