Bolu Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği'nde süs tavuklarının açık arttırma ile yapılan satışında renkli görüntüler ortaya çıktı.



Gölyüzü Mahallesi'nde bulunan Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği'nde her hafta Cuma akşamları süs tavukları ve horozları açık artırma ile satılıyor. Dün akşam üreticilerin yetiştirdiği 20 çeşit tavuk ve horoz büyük ilgi gördü. Üreticiler, en güzel tavuk ve horozlarını getirerek belirledikleri fiyattan satışa çıkardı. Bolu ile birlikte çevre il ve ilçelerden gelenler beğendikleri tavukları alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Özellikle 'Osmanlı Sultan Tavuğu', 'Malezya Serema', 'Ayan Cemani', 'Coraniton Susex' cinsi tauklar yoğun ilgi gördü. Hayvanlar, 150 lira ile 2 bin 500 lira arasında alıcı buldu.



Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği Başkanı Ali Akgün, normal besin ve yumurta üretimi amacıyla yetiştirilen tavukların 10 TL olduğunu ancak süs tavuklarının özel yetiştirildiğini ve daha değerli olduğunu söyledi. Akgün, "Derneğe üretici arkadaşlar süs hayvanlarını yetiştirip getirir. Burada fikir alışverişleri yaparız. Tavukları hastalıklardan nasıl korumamız gerektiğini konuşuyoruz. Derneğimize herkes gelebiliyor. Türkiye çapında yoğun bir ilgi var. Hayvanların çoğu yurtdışı tavukları. Bu tavuklar özel tavuklardır" dedi.
Akgün, 'Sultan' cinsi tavukların 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında alıcı bulduğunu belirtti.





DHA