Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - ANKARA’daki terörist saldırıda aşamlarını yitirenler için, Edirne ve Kırklareli’de sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler eylem yaptı. 
Edirne’de aralarında CHP milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan’ın da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup Saraçlar Caddesi PTT önünde toplanarak üzerinde ‘yastayız’ yazılı pankart açtı. Protestocular eyleme üzerlerine siyah elbise giyerek geldi. Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kutay Türkiye'nin aydınlık gelece uzanması, barış ve demokrasi çağrısı için düzenlenen mitingin kana bulandığını belirterek şöyle konuştu:
"Karanlık ellerin gerçekleştirdiği bu insanlık dışı elim ve bu vahşi saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Bu katliamın sorumlusu AKP iktidarı ve ona cesaret verenlerdir. Hükümeti buradan derhal istifaya çağırıyoruz. 7 Haziran seçimlerin ardından Suruç katliamı sonrası İŞİD ile mücadele adı altında başlatılan ve sivil vatandaşın hedef alındığı saldırılar ile büyütülen çatışma ortamı AKP’nin tek başına iktidar olma arayışı içinde olduğu artık bilinen bir gerçektir. Başta MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, Ankara Valisi derhal görevlerinden alınmalı, başta iç işleri bakanı olmak üzere bakanlar kurulu derhal istifa etmelidir."
Basın açıklaması ardından yarım saat oturma eylemi yapan grup, hükümeti istifaya çağıran sloganlar attı. 
Kırklareli'nde ise bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile meslek örgütlerinden oluşan 300 kişilik grup, 'Savaşa inat barış hemen şimdi' yazılı pankartla Dingiloğlu Parkından Kültür Anıtı önüne kadar yürüdü. Eylemde Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren 97 kişi arasında bulunan Batmanlı İbrahim Atılgan’ın 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz Atılgan’a yazılan şiir okundu. Ardından ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu panoya kırmızı karanfil bırakan grup havaya barış için güvercin bıraktıktan sonra dağıldı.   FOTOĞRAFLI