Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de Nevruz Bayramı, coşku içerisinde kutlandı.
Bilecik Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Adem Avcu, Okul Salonu’nda düzenlenen programda etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, daire amirleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bilecik Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Adem Avcu, Okul Salonu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı’nın, Türk milletinin yüzyıllar ötesinden devam edip gelen geleneksel bayramlarından biri olarak kutlandığını söyledi. Türk topluluklarında nevruz geleneğinin yaygın olduğunu ifade eden Avcu, şöyle konuştu:
"Nevruz, Türk kültür ve geleneklerine göre takvim başlangıcı olan Ergenekon’dan çıkış günüdür. Türk boyları, söz konusu bayramda çeşitli eğlenceler düzenlemekte ve birçok pratiği de yerine getirmektedirler. Türk kültüründen kaynaklanan Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, an’anevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Bayramlar, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, toplumlarda milli birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama arzusunun kuvvetlendiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen ataların ruhuyla yanan bir ateştir."
Öğrenciler tarafından şiirler okunduğu programda, Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterisini sundu.
Program, protokol üyelerinin boyalı yumurtaları tokuşturması, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, baharı müjdeleyen nevruz ateşini yakması ve öğrencilerin, yakılan ateşin üzerinden atlamasıyla sona erdi.