RİZE (AA) - Rize Kanserle Mücadele Derneği ile F Rize Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneğince yürütülen "Kanserle Yaşamın Objektiften Yansımaları" projesi kapsamında kanser hastaları ve hasta yakınlarına yönelik etkinlik düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün destekleriyle Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ve Zilkale'de düzenlenen etkinliğe, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun eşi Emine Sütlüoğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Dernekler İl Müdürü Kazım Demirci, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Naciye Hatinoğlu, ROMED Başkan Yardımcısı Mukaddes Usta, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz ile kanser hastaları ve yakınları katıldı.

Faaliyet kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğraf Kulübü gönüllüleri tarafından proje katılımcılarına uygulamalı fotoğraf çekme eğitimi verilirken, Ayder Yaylası ve Zilkale'de hem doğa yürüyüşü hem de fotoğraf etkinliği gerçekleştirilmiş oldu.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Emen, yaptığı açıklamada, projeyle hastaların moral değerlerinin arttırılması, yeni beceriler kazanmalarının sağlanması, sosyal-kültürel ve sanatsal açılardan desteklenmesi, fotoğraf kültürü ve sanatıyla tanıştırılması ve bu sanat dalıyla zaman geçirmesinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.

Sosyal faaliyetlerle hasta ve hasta yakınlarına psikososyal destek vermeye devam edeceklerini belirten Emen, "Doğa yürüyüşü ve fotoğraf faaliyetleri devam edecek ve proje kapanışında kanser hastası ve yakınlarının çektikleri fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi düzenleyeceğiz. Destekleriyle yanımızda olan başta Rize Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, gönüllülerimize teşekkür ederiz" dedi.