Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı üç köy ve 15 mezraya ulaşımı sağlayan 37 kilometrelik yolun asfalt değil de betonla yapılacağını duyan köylüler yol yapım çalışmalarını durdurarak yetkililere tepki gösterdi. İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan Beşbulak köyü ile Çobanpınar mezraları arasında bulunan 37 kilometrelik yolun betonla yapılmasına tepki gösteren köy sakinleri yol çalışmalarını yürüten iş makinelerini durdurarak yolu trafiğe kapattı. Yolu taşlardan kurdukları barikatla kapatan köy sakinleri ve muhtarlar beton mikserlerinin beton dökmesine izin vermedi. Firma yetkilileri ile uzun süre tartışan muhtarlar yıllardır asfalt bir yolun özlemini çektiklerini belirterek yollarının sıcak asfalt yapılmasını istedi. Firma yetkililerinin ısrarlarına rağmen yolu açmayan köy sakinleri, yola beton dökülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Köy sakinleri ve muhtarlar adına açıklama yapan Onbaşılar köyü muhtarı Pervizhan Beşer, “2011 yılından beri köylerimize yol yapılacak diye diğer arsalarımız tahrip edildi sesimizi çıkarmadık. Güzel bir yolumuz olsun diye bütün köylüler yol çalışmalarına katkıda bulundu. Şimdi illa yol beton olacak. Türkiye’nin neresinde beton köy yolu var? Tümen komutanına gidip yalvardık, Valiye dilekçe verdik, Milli Savunma Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına dilekçe göndererek durumu bildirdik. Bölgedeki-30’lara varan kış şartlarının, yolun virajlı ve 2850 rakım olan dağın yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda yolun betonla yapılmasının sağlıklı olmayacağını ilettik. Bu yol betonla yapıldığında yaşanacak kazalardan, ölümlerden kim sorumlu olacak. Betonla yapacağız her türlü kazanın da sorumlusu biziz diyen bir yetkili varsa gelip söylesin izin verelim” dedi.
Askeriyenin mayın tehlikesini gerekçe göstererek yolun betondan yapılmasını istediğini belirten Beşer, “Beton yol en fazla 1 yıl dayanır. Beton olacağına böyle stabilize kalsın biz razıyız” şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Esat Yılmaz da, Yüksekova’daki kış şartlarına betonun dayanamayacağını belirterek şunları söyledi: "Bunu herkes biliyor. Önce denendi ama tandır gibi çukurlar oluştu. Ben buna şahidim. Bu yol dağlık bir yoldur. Devlet iki masraf yapacağına neden tek seferde güzel bir yol yapmıyor. Buradaki insanlar burada neden toplandı? Eğer iyi bir yol yapılacağını bilseydiler bugün yol çalışmalarını alkışlarlardı ama biz bu yolda neler çekeceğimizi biliyoruz. Bizim yüzlerce öğrencimiz her gün bu yolda taşımalı eğitimle geçiyor. Çocuklarımızın canını kışın tehlikeye atamayız. Beton bu tutar ve yolun kayganlaşmasına neden olur.”
Yaklaşık üç saat boyunca yolu trafiğe kapatan köylüler daha sonra iş makinelerinin köylerinden ayrılmasını istedi. Beton dökümü için yolun kenarlarına bırakılan demirleri söken köy sakinleri demirleri yol kenarlarına fırlatarak yola beton dökülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından yol yapım çalışmalarını durdurmak zorunda kalan iş makineleri Yüksekova ilçesine dönmek zorunda kaldı. İş makinelerinden birine taş isabet ettiğini belirten firma yetkilileri köy sakinlerinin tepkisi ve engellemeleri nedeniyle çalışmayı durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti.