Bilecik İl Genel Meclisi Haziran ayı ilk oturumunda, İller Bankası’ndan 28 milyon 250 bin TL borçlanma oy birliği ile kabul edilirken, Meclis Başkanı Oğuz Sertler, AK Parti’nin bu ödeneği kendilerine mal etmesinin eleştirdi.

İl Genel Meclisi’nin İller Bankası’ndan talep ettiği borçlanmanın kabul edilmesi neticesinde AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın Cumhurbaşkanı, Başbakana, ilgili Bakanlıklara ve AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir’e teşekkür edip İl Genel Meclisi’ne teşekkür etmemesini eleştiren Oğuz Serler’in ile AK Parti Meclis üyesi arasında ortamı bir anda gerdi. İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ile AK Parti Meclis üyesi Serkan Yıldırım arasındaki sözlü atışmaya CHP ve AK Parti grubunun da dahil olması meclis salonu bir anda gerildi.

“Bu parayı AK Parti değil, İl Özel İdaresi olarak biz borçlanıyoruz”

İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın kurumlarına çıkan İller Bankası 28 milyon 250 binlik ödenek sonrası Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etmediğini iddia ederek, “Sanki burada yeni bir kaynak aktarılmış gibi bir açıklama var. Ben şurada şöyle bir açıklama yapayım. Bu para bizim yani İl Genel Meclis’imizin aldığı borçlanma kararıdır. Burada herhangi bir şekilde başkasının böyle müdahili falan yoktur. Herkese teşekkür edip de meclise ve meclis üyelerine teşekkür etmemek doğru bir davranış değil. Bu davranışı uygun bulmadığım için ben açıklama yapma gereği duydum. Çünkü bu parayı AK Parti değil, biz İl Özel İdare olarak borçlanıyoruz. Ama burada bütün bakanlıklara, Cumhurbaşkanına, Başbakana teşekkür edilmiş Halil Eldemir’e teşekkür edilmiş. Ama burada Meclisin kararına da Valiye’de teşekkür edilmeliydi. Sanki hibe gelmiş gibi basına yansıyanı söylüyorum ben. Bu Özel İdare’nin borçlanmasıdır. Onu hatırlatmak istedim" dedi.

“Sen niye polemik yaratıyorsun ki. Sana ne!”

Ardından söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım ise, Sertler’e sert bir dille eleştirmesi üzerine ortam bir anda gerildi. Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, "Nasıl bana ne değil. Ben meclisin haklarını savunmak için buradayım. Seni ilgilendirmeyebilir, senin umurunda olmayabilir, ama benim umurumda. Bunu onaylayan kim kardeşim? burada ki meclis. Meclisin kararını onaylayan kim ? Vali. Sanki birileri bu ödeneği göndermiş gibi burada açıklama yapamazsın. Onu düzeltiyorum ben. Basında çıkanı söylüyorum ben" dedi.

"Daha önce Bilecik Özel İdaresi’ne kredi çıkmıyor, vekilimiz devreye girdi"

Bunun üzerine söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Şenel, İl Özel İdareye daha önce kredi çıkmadığı söyleyerek, "Bizim söylediğimiz şu, daha önce Bilecik Özel İdaresi’ne kredi çıkmıyor. Milletvekilimiz devreye girdi diye bu para buraya aktarıldı. Bizim söylediğimiz bu. Sen bildiğin halde konu onaylandığı halde polemik yapmak için burada basını önünde bu konuyu gündeme getiriyorsun ya sana hiç bir şey demiyorum. 20 gün sonra seçim olmasaydı sen bunu gündeme getirmezdiniz" dedi.

“Buna niye alınıyorsunuz"

Bu konuşma sonrası Başkan Sertler, AK Parti masalarına dönerek kendisinin söylediklerine neden alındıklarını sorarak, "Meclis üyesi olarak senin zoruna gitmiyor mu? Bizim dediğimiz şu: teşekkürde eksik var. Düzeltmemiz bu. Buna niye alınıyorsunuz. İl Özel İdare’nin borçlanmasına açıklama yapan kim? Vali mi, İl Özel İdaresi Genel Sekreter mi? Meclis Başkanı mı? Veya içinizden birisi mi? Bunu açıklamak il başkanının görevi değil. Ben başka bir şey demedik. Hatta daha da ileriye gideyim İçişleri Bakanlığı’na da teşekkür edeyim. Onayı veren o. Onay vermeseydi olur muydu bu para? olmazdı. Rahatsız olacak bir şey yok bunda" dedi.

İl Genel Meclis Başkanına tekrar cevap veren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Şenel, "Bu borçlanma için araya birileri girmese, bu para Bilecik’e gelmeyecekti. Bizim de söylemek istediğimiz budur" dedi.

Öte yandan yaşanan bu tartışmanın ardından İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ortamı daha fazla gerilmemesi için oturumu kapattı.