Eğitim Bir Sen Kula Şubesi, Eğitim Bir-Sen’in tüm yurtta başlattığı "Angaryaya Hayır Diyor, Nöbet Görevi İçin Ücret İstiyoruz" imza kampanyası kapsamında taleplerini dile getirdi.
Kula Eğitim Bir Sen Temsilcisi Adem Sümen konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kamu kurumlarındaki her nöbet görevinin bir karşılığı bulunduğu halde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Genel Merkezimiz tarafından toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz" dedi.
Sümen ayrıca öğretmenlerin sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik taleplerini de dile getirdi.