SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder'in terör örgütü PKK'ya tepki gösteren açıklamalarıyla ilgili, "Devlet alana hakim olunca halkın kendine güveni geldi. CHP İl Başkanının açıklaması, aslında güvenliğin sonucudur." dedi.

Kaymak, bir kafede düzenlenen toplantıda, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Samsun'dan önce 3 yıl Tunceli Valiliği görevinde bulunduğuna dikkati çeken Osman Kaymak, terörle mücadele çalışmaları sırasında FETÖ ile PKK'nın birlikte çalıştığına birçok olayda şahit olduklarını belirtti.

Kaymak, "Terör örgütleri FETÖ ile PKK ilişkisi kesinlikle şahit olduğum bir konudur. Maalesef yanımızdakiler bizlere yanlış bilgi vermişler. Gidiyor araziye asker ama bir türlü teröristle karşılaşmıyor. Sürekli şehit veriyoruz. Vali konağımızın 700-800 metre etrafında 3 defa çatışma oldu, şehitler verdik." ifadesini kullandı.

Geçen yılki darbe girişiminin ardından terörle mücadelede çok güzel sonuçlar alındığına işaret eden Vali Kaymak, PKK ile etkili mücadele yapılmaya başlandığını vurguladı.

CHP Tunceli İl Başkanı Güder ve CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un açıklamalarını değerlendiren Kaymak, şunları söyledi:

"Devlet alana hakim olunca halkın kendine güveni geldi. CHP İl Başkanının açıklaması, aslında güvenliğin sonucudur. CHP milletvekili çok doğru bir şey söyledi. 'Ankara'da teröre meydan okumak kolay, gelin de burada okuyun'. Aslında çok doğru. Orada benim yanıma gelmek bile cesaret istiyor. Adam valiliğe gelirken şöyle sağa sola bakıyor. 'Sayın Valim, beni gören var mı?' diyor. Çünkü vali ile görüşen 'devletin adamı' diye adlandırılıyor, ardından tehdit alıyor. Hemen ertesi gün telefondan tehdit geliyor. Bunlar yaşandı. İnsanlar geçmişte de bunları yaşadıkları için korkuyor. CHP İl Başkanının açıklamasını öyle yorumlayın. Açıklaması çok güzeldi. CHP İl Başkanı, artık örgüt bir şey yapamayacağı, kendisine o güven geldiği için konuşuyor."