Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret ederek, bisiklet hediye etti.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kansere Gülümse Derneği Akdeniz Bölge Temsilciliği’nin işbirliği ile yapılan bisiklet takdimi sırasında hastalara ve yakınlarına acil şifalar dileyen Belediye Başkanı Tuna, tedavi gören çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Başkan Tuna, ziyaretin ardından hastanenin toplantı salonuna geçerek, Kansere Gülümse Derneği Akdeniz Bölge Temsilcisi Feride Gökçay ve dernek üyeleri, Onkoloji bölümünde görevli uzman doktor ve hemşireler ile bir araya geldi. Dernek Temsilcisi Gökçay, sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile derneğe sunduğu her türlü destek ve katkılarından dolayı Tuna’ya teşekkür etti. Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Tuğbars Bozkurt da Onkoloji bölümüne yapılan ziyaretlerin kanser hastası çocukları çok memnun ettiğini ve onlara büyük moral kaynağı olduğunu ifade etti.

Başkan Tuna ise Onkoloji bölümüne yaptığı ziyaretler esnasında çocukların yüzündeki mutluluğu paylaştıklarını söyledi. Göreve geldiği 2004 yılından bu yana yol haritalarında sağlık, eğitim ve gençliği hep ön planda tuttuklarını vurgulayan tuna, “Sağlık, hayatımızdaki en önemli unsurdur. Sağlık olmadan ne unvanın ne kariyerin ne de paranın hiçbir anlamı yoktur. Bu anlamda Toroslarımızı sağlık alanında en yoğun şekilde hizmet verilen bir merkez yaptık" dedi.

Özellikle lösemili hastalarla ilgili mücadele veren ve destek olan Kansere Gülümse Derneği’nin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını da belirten Tuna, “Doktorlarımızın da ifade ettikleri gibi her hastalığın tedavisinde ve iyileşmesindeki en önemli etkenlerden biri moraldir. Bugün lösemi hastası çocuklarımıza yaptığımız ziyaretin, onların yüzlerine bir mutluluk olarak yansıdığını gördük. Onların yanında olduğumuzu hissettirebilmek bizleri daha da mutlu etti. İnşallah bu moral onların daha hızlı iyileşmelerine vesile olur. Bundan sonraki süreçte de sağlık alanında yapacağımız çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Erken teşhisin önemi üzerinde de duran Tuna, Toroslar Aile Danışma Merkezi’nin (TADEM) yanı sıra Halkkent Mahallesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) kadınları iki yılda bir periyodik olarak kanser taramasından geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Tuna, “Kadınlarımızı servislerimizle evlerinden alarak bu merkezimize getiriyoruz. Amacımız, erken teşhis ile tedavinin daha başarılı olmasıdır. Biz burada çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Kurumlarla birlikte çalışmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Lösemi hastalarının tedavisinde büyük emeği olan uzman doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Duyarlı vatandaşlarımızdan da çocuklarımızı ziyaret etmelerini ve destek vermelerini bekliyoruz. Rabbim, hastalarımıza acil şifalar versin” ifadelerini kullandı.